Fashion

Ook Vogue spant rechtzaak aan tegen Nikkie Plessen

Nikkie Plessen blijft maar beschuldigd worden van plagiaat. Niet alleen Zoe Karssen is exact gekopieerd, ze haalde ook ontwerpen van Celine en Victoria Beckham door het kopieerapparaat. De rechtzaken vliegen haar om de oren, zeker nu ook de Amerikaanse Vogue het beautymerk Vogue heeft ontdekt waar Nikkie al een jaar het gezicht voor is. 

Om het rijtje compleet te maken heeft Nikkie ook Topshop gekopieerd. Gelukkig heeft Nikkies management inmiddels een reactie gegeven, aan een krant Spits: "Teksten als "Boys" maar ook als "I love Soho" en "I love London" die ik in mijn ontwerpen gebruik zijn niet beschermd. Ik zal met mijn advocaat nog bekijken of het lettertype nog moet worden aangepast op de ontwerpen, maar algemeen gebruikte teksten zoals hiervoor beschreven mogen door iedereen gewoon gebruikt worden. Wat me wel verbaast is dat de advocaat van het betreffende merk, nog voordat hij mijn reactie heeft afgewacht, zelf de pers heeft opgezocht. Dit is niet de normale gang van zaken voor een advocaat en het wekt mij in ieder geval meer de indruk dat hij zelf graag wil meeliften op de ontstane publiciteit."

Bevriend stylist Fred van Leer lijkt wel achter de blondine te staan: "I Love the collectie van @nikkieplessen1 punt!". Jammer wel, dat Nikkie inmiddels dit Twitter-account op heeft geheven.

Ben je benieuwd hoe de gekopieerde items er uitzien (origineel en kopie)? Kijk dan hier en hier op glamOrama!

nikkie plessen kopie

Dit jurkje is één op één overgenomen van Victoria Beckham...

Deel dit artikel
Back to top