Fashion

Très bizarre: Facekini

Dagelijks zijn we voor jullie op zoek naar de meest bijzondere trends, streetstyle kiekjes en shopadresjes. Tijdens zo'n zoektocht komen we wel eens items tegen waarvan we niet helemaal weten of we ze tof of simpelweg raar vinden. Onze meest recente vondst: 'De Facekini'.

Hoewel wij Nederlanders niet bruin genoeg kunnen zijn, denken de Chinezen daar heel anders over. We hebben een nieuwe très bizarre trend gespot, en het gaat niet om een overval bivakmuts. Het is een beschermingsmasker dat op vele manieren kan worden ingezet. Maak kennis met de ‘facekini’!
 
facekini kinderen

De 'facekini' is een stoffen masker dat het hele hoofd en de nek bedekt, en tot de sleutelbeenderen doorloopt. Alleen de ogen, neusgaten en de mond worden blootgesteld aan de zon om toch nog te kunnen adamen en zien.
 
Het masker moet voorkomen dat de drager een kleurtje krijgt, want een witte huid á la geisha is in China nog steeds een statussymbool. Veel Chinese vrouwen doen er dan ook alles aan om te voorkomen dat ze een bruine teint krijgen in de zomer. Zo zie je de dames met mooie parasols over straat lopen, dragen ze bedekte kleding en worden ze vervoerd per auto en brommer.
 
facekini china

Facekini's zijn in de winkels langs de stranden van Qingdao en op internet voor € 2 te koop.

Kun jij de trend begrijpen of vind je dit Très Bizarre?

Deel dit artikel
Back to top