Fashion

Terugblik op Coco Chanel

Tijdens de Roaring twenties stond Chanel bekend als de 'Koningin van de Mode'. “Elegant zijn is geen kwestie van een nieuwe jurk aantrekken. Je bent elegant, omdat je elegant bent”, is een bekende uitspraak van Gabrielle. Zondag zou deze mademoiselle 129 worden, en dit kunnen we niet voor bij laten gaan zonder even terug in de tijd te gaan.

Zij was diegene die de Garçonne-stijl bedacht: ze trok vrouwen truien en plooirokken met verlaagde taille aan en versierde de haren met clochehoeden en haarbanden. 



1909
Gabrielle "Coco" Chanel voor haar carriere nog als een gewoon Frans meisje. 



1913
De designer spendeerde haar zomermaanden in het resort van Deauville, na het openen van haar eerste boetiek aan de Rue Cambon.



1920
Toen ze begon met het ontwerpen van jersey items begon Coco zich daadwerkelijk te onderscheiden van andere designers. Ook ruilde ze haar lange lokken in voor een korter koppie.



1920
Parels werden een fenomeen voor Coco's persoonlijke stijl.




1923
Een optimistische Coco zag haar populariteit stijgen van haar little black dress. 



1930
In de jaren 30 was het een echte no-go om de deur uit te gaan met een paar espadrilles, maar na dat Coco ze droeg naar het strand, ging het schoeisel als zoete broodjes over de toonbank. 



1935
Het DNA van Chanels couture is goed zichtbaar in de romantische jurk die ze koos voor het Paris bal.



1958
Coco hield van haar eigen creaties. Hier draagt ze een tweed pak wat nog steeds een prima combinatie zou zijn voor vandaag de dag. 



1959
De designer geeft nog even een finishing touch aan een nieuwe little black dress.

Zijn jullie Coco ook zo dankbaar? zij die de fashionwereld gemaakt heeft zoals hij nu is.

Deel dit artikel
Back to top