Fashion

Alexa Chung à la Jane Birkin voor Vero Moda

Ze bekroont Jane Birkin als haar stijlicoon dus het komt niet als een verrassing dat Alexa Chung helemaal gestijld is als de sixties ster in haar modellen campagne. Vero Moda trakteert ons alvast op een sneak-peek van hun Autumn/Winter 2012 collectie waar we de Brit zien schitteren met haar chocolade bruine lokken en shaggy pony.

De hele shoot is geschoten in London en geinspireerd op de Birkin look en de swingende sixties vibe. Dit maakt Alexa het perfecte model voor deze klus. Een tijdje geleden werd Alexa ook a la de sixties voor Maje vastgelegd met dromerige zwart-wit foto’s, ook geinspireerd door de Franse filmster.



Chung showt het Deense high street merk hun laatste collectie waarin we veel klassieke retro vormen zien. Pantalons met mooie prints, gebreide truien, cocon gevormde jassen, high-waisted shorts en witte geborduurde blouses. 









Grazia UK had een interview met Alexa:

Welke Autumn/Winter trend is jouw favoriet?

Alexa: "Ik geloof niet in trends. Ik draag dingen die ik leuk vind, bijvoorbeeld mini-jurkjes, mannelijke shirts, zwarte skinny jeans en enkel laarsjes."

Is er een speciaal gevoel of look die je hanteert wanneer je jezelf stijlt?

Alexa: "Dit zijn de mensen die mij inspireren, Keith Richards, Anita Pallenburg, George Harrison, Kurt Cobain, Marianne Faithful, Alice in Wonderland, Minie Mouse, Grayson Perry."

Je hebt verteld dat je Vero Moda’s fringe jurkje gaat stylen met een zwarte panty en laarsjes, maar hoe zou jij zelf dit jurkje upgraden?

Alexa: "Ik maak mijn looks meestal niet fancy, ik hou er van om dingen juist te minimaliseren. Maar als ik de look meer fancy zou moeten maken, zou ik het combineren met een cocktailring, ballerina’s en een strik in mijn haar."

Jane Birkin zou trots zijn, wat vinden jullie van de eerste beelden?

Deel dit artikel
Back to top