Fashion

Interview: het bejaarde Lanvin model

Deze week was de Fall camapagne van Lanvin al in opspraak doordat ze onder andere een 82-jarige vrouw gebruikten. De reden? Creative Director Alber Elbaz wilde echte mensen gebruiken in plaats van modellen. De bejaarde vrouw, Jacquie “Tajah” Murdock, vertelt nu over haar ervaring.

Hoe kwam deze campagne op je pad?

"Ik was toen ik zeventien van danseres bij het Apollo theater. Een paar jaar geleden liep ik over Union Square toen een man mijn aansprak met de naam Ari Cohen en vroeg of hij met mij op de foto mocht. Dit gebeurt me heel vaak en ik vroeg waarvoor de foto was. Hij vertelde mij dat hij een website 'Advanced Stye' heeft over ouderen die stylish zijn. Het jasje wat ik aan had kwam uit Parijs en ik deed mijn handen even door mijn haar en riep: "Ta-da!". Toen belde hij mij om me te vertellen dat Lanvin op zoek was naar mensen voor een campagne. Ze hadden mij gezien bij de Today Show met een paar andere oudere dames van de site Advanced Style. Ik ben dus naar Lanvin gegaan en de volgende dag belde Ari Cohen om te vertellen dat ik het was geworden."

Heb je de campagne al gezien?
"Nee, nog niet."

U ziet er fantastisch uit!
"Het zou eigenlijk pas in de herfst uitkomen, maar zodra ik had getekend konden ze er mee doen wat ze wilden. Ik ben aardig actief op mijn leeftijd en ik treed nog steeds wel eens op!"

U danst dus nog steeds?
"Ja, ik ben door de originele dansers van Apollo geeerd. Er zijn daar nog maar een paar van over, van ze zijn nu allemaal in de negentig. Maar ze waren dol op mij. Zij moesten destijds stoppen, dus ze moesten een nieuwe generatie dansers inbrengen."



Bron interview: Fashionista.com


Deel dit artikel
Back to top