Fashion

Bruno zorgt weer voor veel ophef

Bruno, het nieuwe typetje van Sacha Baron Cohen, wordt door veel landen geboycot. Oekraïne en Oostenrijk willen zijn film helaas niet in de bioscopen draaien. Het ministerie vindt Bruno te immoreel…

De homoseksuele modeverslaggever uit Oostenrijk is helaas niet overal ter wereld te zien in de bioscopen. In Oekranie bijvoorbeeld mag de film niet gedraaid worden. De minister van cultuur vindt de man ‘obsceen’. Een aantal Oostenrijkse gezagdragers hebben zich ook al uitgesproken tegen de film, maar hebben nog geen actie ondernomen. In de film zijn onder andere geslachtsorganen, seks tussen homo’s en vunzige taal te zien en te horen en dat kan volgens de landen niet door de beugel.

In Groot-Brittanie is de film in twee versies uitgebracht: eentje voor 15-jarigen en eentje voor 19 jaar en ouder. Het origineel is anderhalve minuut langer, dus ik ben benieuwd wat er in die ene anderhalve minuut gebeurd. In Amerika is de film ook bijgeschaafd. Ook is er een scene met La Toya Jackson verwijderd, dit uit loyaliteit met de familie Jackson.

Bruno

Ben zo benieuwd naar Bruno! Vandaag is hij dan eindelijk te zien in de Nederlandse bioscopen. Ga jij erheen?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top