Fashion

Kaiser Chiefs vinden Live Earth milieuverspillend

Dat de Kaiser Chiefs niet voor iedereen willen optreden is al bekend. Ze sloegen eerder een aanvraag voor het liefdadigheidsconcert van prinses Diana af. Nu hebben ze weer iets afgeslagen.

De band weigert op te treden op Live Earth, het concert dat op 7 juni over de hele wereld wordt gehouden om aandacht te vragen voor het milieu (je weet wel: klimaatveranderingen enzo). "Het laatste wat je moet doen om de planeet te redden is een rockconcert organiseren", stelt drummer Nick Hodgson. "Dat is ongeveer het slechtste voor het milieu wat je kunt doen."

Kaiser Chiefs

Niet alleen Live Earth moet het zonder de band doen, ook het liefdadigheidsconcert ter nagedachtenis van prinses Diana is ‘Kaiser Chief-loos’. “We vonden het niet nodig om daar te zijn", vertelt toetsenist Nick Baines. "Als je weet voor hoeveel liefdadigheidsdingen we worden gevraagd. We zouden er een jaar mee kunnen vullen."

Eén ding is zeker: de band is absoluut niet commercieel. En daar is eigenlijk niets mis mee. Zo kunnen ze zich tenminste goed concentreren op een volgend album.

De Kaiser Chiefs zijn nu in onze hoofdstad waar ze afgelopen dinsdag speelden voor een uitverkocht Paradiso. Ook woensdag staan ze daar voor een volle zaal. In augustus komen ze weer naar Nederland om op te treden op Lowlands.

Ben jij fan van de Kaiser Chiefs?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top