Fashion

Recensie: Epic Movie

Ben je gek op parodiefilms? Dan zit je met Epic Movie helemaal goed. Pirates of the Caribbean, Narnia, Harry Potter, X-Men en nog een hele blik andere blockbusters worden in deze hilarische film flink op de hak genomen.

Door: Elisah Jacobs

Kijkwijzer: Kijkwijzer: boven de 12 jaar Kijkwijzer: geweld Kijkwijzer: seks Kijkwijzer: grof taalgebruik

Cijfer: 8

Te zien vanaf: 26 april

Epic Movie gaat over vier wezen, die door een uitnodiging in een chocoladereep worden uitgenodigd voor een groots, episch avontuur. Als Peter tijdens een normale schooldag aan de X-Community in aanraking komt met een gouden uitnodiging, weet hij nog niet dat er ergens anders op de wereld nog drie anderen dezelfde gouden flap in handen krijgen. Susan springt op dat moment uit een vliegtuig vol slangen, Lucy rent voor haar leven in het Louvre, nadat haar grootvader vermoord is door een albino en Edward wordt onder handen genomen door een kleine worstelaar in Mexico.

De vier wezen op de vlucht voor Willy Wonka De White Bitch en de albino

Alle vier aangekomen bij de chocoladefabriek van Willy Wonka, komen ze in aanraking met een magische kledingkast. En deze kast is de toegangspoort tot het magische land Gnarnia. De vier weten niet dat zij dé uitverkorenen zijn die het op moeten nemen tegen de White Bitch.

Willy Wonka's geheime ingredienten zijn stukjes mens... Harry Potter demonstreert zijn 'onzichtbare' mantel

Zoals je wel leest, komen er in bovenstaande twee alinea’s al heel wat bekende films naar voren. En er volgen er nog veel meer. Wat dacht je van een 40-jarige Harry Potter met een zwangere Hermelien, een oversexte leeuw die Aslo moet voorstellen en een pedofiele Willy Wonka? Voor de mannen doet Carmen Electra het goed als Mystique uit X-Men en de parodie op Johnny Depp’s Captain Jack Sparrow vertoont heel wat gelijkenissen als Captain Jack Swallows (???). Mocht Depp niet meer in zijn voor een vierde deel, dan hebben we in ieder geval iemand die hem perfect kan vervangen.

Epic Movie is een hilarische komedie, die je van je stoel doet lachen. De makers hebben op een originele wijze de meest succesvolle films op de hak genomen. Niks geen afgezaagde flauwe crap, maar geweldige komedie. Hoewel je wel van platte poep en pies humor moet houden, dat wel.

Epic Movie draait vanaf 26 april in de bioscoop. Wil jij leuke goodies winnen? Klik dan hier.

 

Deel dit artikel
Back to top