Fashion

Lost vanavond weer op de buis!

Ook al zo’n enorme fan van de serie Lost? Ikke wel. Ik was dan ook totaal geschokt toen vorig jaar de serie aan een winterstop begon. Hoe kon ik al die maanden zonder doen? Ik heb nog nooit zulke lange, hele erge lange maanden meegemaakt. Gelukkig wordt al het wachten beloond: vanavond is er weer een kersverse aflevering te zien. Dat wordt weer smullen!

 

Door: Elisah Jacobs

 

De avonturen van Jack, Kate, Sawyer en al die andere overlevenden van de vliegtuigcrash hadden mij al vanaf het begin ingepakt. Nog nooit had ik zo’n spannende serie gezien die mij na tientallen afleveringen nog op het puntje van mij stoel deed zitten. Na veel maanden wachten, is er vanavond dan eindelijk weer een gloedjenieuwe aflevering te zien van seizoen 3. Om even je geheugen een beetje op te krikken: bij deze een korte terugblik.

Hurley en Charlie met de baby van Claire Helaas sterft Boone al in het eerste seizoen...

Seizoen 1

In het eerste seizoen zien we hoe 48 overlevenden van een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland terechtkomen. Al gauw komen ze erachter dat het eiland iets geheimzinnigs heeft. In het oerwoud klinkt er namelijk erg vaak een mysterieus gebrul.

Net zoals de jungle, nemen een aantal personages ook allemaal een geheim met zich mee. Kate blijkt niet zo onschuldig als ze is, wanneer de rest erachter komt dat ze iemand heeft vermoord. Boone en Shannon blijken stiefbroer en stiefzus te zijn en in het verleden een one-nightstand te hebben gehad. Helaas sterft Boone in één van de laatste afleveringen (why?) van het eerste seizoen. Claire wordt ontvoerd door ‘The Others’, Sayid maakt kennis met de Française Danielle, die al jaren op het eiland woont en Locke ontdekt ‘The Hatch’, een bunker die goed verborgen onder de grond ligt. Het eerste seizoen heeft een geweldige cliffhanger: Locke knielt neer voor The Hatch, waar plotseling een licht uit begint te stralen.

Bloeit er iets moois op tussen Kate en Sawyer? Kate, Sayid en Charlie gaan op onderzoek uit in de jungle

Seizoen 2

Seizoen 2 schiet helaas minder snel op met de verhaallijnen. Een uurtje per week Lost is echt niet genoeg! Het ‘beest’ in de jungle krijgt dit seizoen iets minder aandacht, maar we krijgen wel een glimp van ‘het’ te zien. Locke opent ‘The Hatch’ en gaat er samen met Kate en Jack in. Daar ontmoeten ze Nelson en komen erachter dat er elke 180 minuten op een knopje moet worden gedrukt. Want zoniet, dan kan er nog iets heel ergs gaan gebeuren. Jin, Michael, Walt en Sawyer zijn het eiland meer dan zat en bouwen een vlot in de hoop ooit het vaste land te bereiken. Helaas wordt Walt midden op open zee ontvoerd door ‘The Others’. Claire is ontsnapt van haar ontvoering en komt verward het kamp weer binnen. Niet veel later bevalt ze van een jongen.

In dit seizoen maken we kennis met een aantal nieuwe personages. Zo leren we een groepje andere vliegtuigcrash overlevenden kennen als Ana Lucia en Mr. Ecko. Ook ene Henry Gale komt het kamp binnen, maar Jack, Sayid, Kate, Sawyer en al die anderen vertrouwen hem niet. Later worden Jack, Kate en Sawyer met een smoesje meegenomen door Michael naar ‘The Others’. Mr. Ecko weigert de knop in te drukken, met alle gevolgen van dien. Het eiland schudt aan alle kanten en er komt een groot magnetische ontlading. Ergens in Verweggistan pikken twee onderzoekers de straling op. En deze onderzoekers kennen weer de ex van Nelson, die op zoek is naar haar ex-liefje. Volgen jullie het nog?

Ana Lucia dood per ongeluk Shannon Arme Sawyer zit in seizoen 3 gevangen in een kooi

Vanavond dus een spiksplinternieuwe aflevering van Lost. In ‘A Tale of Two Cities’ brengt Hurley de overige eilandbewoners het slechte nieuws dat Kate, Jack en Sawyer gevangen zijn genomen door ‘The Others’. In het kamp begint een strijd wie nu de leiding op zich neemt. In deze aflevering komen we nog meer te weten over Jack.

Laten we hopen dat we nog veel meer te weten komen over de geheimzinnige ‘The Others’ en wat hun bedoelingen zijn. Komen Kate, Jack en Sawyer ooit weer terug bij het kamp? Bereiken Michael en Walt eindelijk het vaste land? En wat is er nou mis met de baby van Claire? Is deze echt duivels? En hoe ziet dat nou met Nelson en zijn ex? En voor wie kiest Kate nou, Sawyer of Jack (ik kan ook echt niet kiezen...). Zoals je leest, is het mysterie nog lang niet opgelost.

Lost is vanaf vandaag elke vrijdagavond om half 10 te zien op Net5. Voor meer Lost-nieuwtjes, neem dan eens een kijkje op de Nederlandse fansite. Hieronder alvast een preview van het derde seizoen.

 

Deel dit artikel
Back to top