Fashion

Mode ABC voor lente/zomer 2010

Voor de zomer van 2010 maakten wij een overzicht van alle trends, van A tot Z.  Van Asymmetrische jurkjes tot Zigzagprintjes. De zomer van 2010 wordt zooo fashionable!

Asymmetrische jurkjes

Asymmetrie is een belangrijke trend voor de zomer. Zowel asymmetrische jurkjes als tops waarbij een schouder bloot onbedekt blijft, zijn hot!

Balmain-schouders

In de shows van Balmain zagen we de opvallend spitse schouders al enkele seizoenen voorbij komen. Eindelijk zijn ze nu ook te koop bij winkels als Zara en H&M. Om deze trend kun je niet meer heen. Schoudervullingen zijn helemaal terug!

Bikerjackets

Hoewel velen bij een bikerjacket meteen aan een heel stoere look denken, is dit jasje ook prima te combineren met een vrouwelijk jurkje. Mix ’n match dit jasje voor de perfecte outfit.

Camee kettingen

We love vintage en daarom houden we ook van camee. De sierlijke vrouwen uit de Victoriaanse tijd verschijnen steeds vaker aan kettingen armbanden en andere sieraden.

Clutches

Een schoudertasje is nog steeds leuk, maar een clutch is nog beter. Kies bij een eenvoudige outfit voor een opvallend exemplaar. Een nadeel is wel dat je de clutch de hele avond in je handen moet houden, maar ja, wie hip wil zijn….

Denim

De spijkerbroek raakt natuurlijk nooit uit de mode, maar andere items van spijkerstof komen en gaan om de zoveel jaar. Deze zomer zien we weer veel spijkerstofkleding, zoals overalls, jurkjes en rokken. Kies bij voorkeur voor een lichte variant.

Enkellaarsjes

Hoewel je bij de zomer eerder zou denken aan sandalen en slippers, zijn enkellaarsjes toch ook echt een musthave, het liefst met hier en daar een opening, anders is het veel te warm.

Floral prints

Bloemenprints en dan vooral rozenprints zien we deze zomer in veel collecties terug. Ze zorgen voor een supervrouwelijke en zomerse look.

Gebleekte spijkerbroeken

Sinds Victoria Beckham erin gesignaleerd werd, zijn ze een trend: gebleekte spijkerbroeken. Ben je van plan er een te gaan dragen, denk dan wel goed na over wat je erbij draagt. De gebleekte spijkerbroeken zorgen namelijk al snel voor een ordinaire look.

Harembroeken

Deze broek uit India was in de late jaren tachtig helemaal hip. Nu is ie terug in talloze vormen en maten. Speel jij op safe en kies je voor zwart of durf je het aan met een knalkleur of een harembroek met pailletten?

Indianenstijl

In de mode voor de lente/zomer zien we veel indianen-invloeden, zoals veren, drukke prints en warme kleuren. De indianentooi wordt vervangen door een haarband met veren.

Jaren tachtig invloeden

Schoudervullingen, tailleriemen, neonkleuren en leggings zijn zo’n beetje de belangrijkste trends die we hebben overgehouden aan de jaren tachtig. We zien deze trends aankomende zomer stuk voor stuk terug in het modebeeld.

Jumpsuits

De jumpsuit is het ideale kledingstuk voor de zomer. Deze heeft namelijk vaak een zomers printje, zit lekker los en is luchtig. Kun je er in de gewone winkels geen vinden? Kijk dan eens in het aanbod van de diverse vintage webshops.

Kant & Korsetten

We zien veel lingerie-invloeden terug in de dagelijkse kleding. Kant details en korsetten zijn daar de belangrijkste voorbeelden van.

Knitwear

Ook in de zomer is knitwear af en toe heerlijk. Wat dacht je van een fijn gebreid vestje met driekwart mouwen voor in de avond?

Leer

Veel collecties voor de lente/zomer van 2010 hebben diverse leerdetails. D&G toonde bijvoorbeeld veel combinaties van spijker met leer, helemaal goed.

Military jackets

Legerinvloeden zijn al een tijdje erg hip. Met name de militaire jasjes zien we overal in het straatbeeld terug. Ga jij voor de military look? Koop dan een passend model en combineer dat met een skinny jeans, zodat de outfit niet te mannelijk wordt.

Nudes

Nude-tinten zijn overal deze zomer. Ze dragen bij aan een vrouwelijke, elegante look. Kies de tint van je huid of zelfs lichter.

Overhemdjurkjes

We zagen ze al eerder en voor 2010 zijn we nog niet van ze af: de overhemdjurkjes. Met de juiste sieraden en een leuke tailleriem is dit kledingstuk voor veel gelegenheden zeer geschikt.

Pailletten

Let it shine is het motto van deze zomer! Kies voor sprankelende stenen en schitterende pailletten in je legging, rok, jurk en jasje.

Pasteltinten

We zullen niet veel knalkleuren zien deze zomer, want naast nudes en zwart/wit zijn pasteltinten de trend.

Quasi-hip

Wil je niet alle trends klakkeloos overnemen? Combineer de items uit jouw kledingkast dan op je eigen manier met enkele van de nieuwste trends. Jouw eigen stijl zal zeker worden gewaardeerd.

Ruches

Bij een vrouwelijke uitstraling horen ruches. Ze vormen de perfecte finishing van een mooie, elegante blouse.

Strikdetails

Op je schouders, om je middel of in je haar…strikken zijn hip. Er zijn zelfs losse strikken te koop die je op je outfit kunt spelden. Hoe handig is dat?!

Sandalen

De schoenen van de zomer zijn torenhoog en ultraplat. Het laatste gaat op voor de sandalen van 2010. Met leuke steentjes en andere versieringen maken ze je outfit helemaal af.

Slangen

Slangen lijken de inspiratiebron voor s/s 2010. We zien niet alleen slangenprints, maar ook zien we de vorm van een slang, verwerkt in sieraden. Panterprintjes zijn zo 2009!

Trenchcoat

Dit jaar is de trenchcoat hipper dan ooit! Op de catwalk kwam de jas voorbij in veel verschillende vormen. Wij vinden ze allemaal even geweldig!

Underwear = outerwear

Je zult niet snel in je ondergoed naar buiten lopen. Toch kan dat deze zomer geen kwaad, want ondermode is in de mode! In de modeshow van Marc Jacobs werden lingeriesetjes over de normale outfits gedragen. Ondergoed mag gezien worden.

Vintage broches

Wellicht vond je de broches van je moeder vroeger maar suf. Nu pak je ze waarschijnlijk stiekem uit haar sieradendoos, want broches (en zeker vintage broches) zijn hip.

Wedgeheels

De wedgeheel is een absolute trend deze zomer. Op schoenen met dit soort zolen sta je ook nog eens lekker steady.

XL zonnebrillen

Geen zin om je helemaal op te maken voor een bezoekje aan de supermarkt? XL zonnebrillen zijn (nog steeds) de meest hippe oplossing.

Zigzagprints

Drukke, gekleurde printjes zijn ideaal voor de zomer. Met name de zigzagprints zijn bij ons favoriet. Op naar Missoni!

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top