Fashion

Programma Steengeyl komt niet op tv

Wat flauw zeg! Komt er weer eens een leuk programma op tv, gaat de zender hem uitzenden om een uur ’s nachts. Ja, zo krijg je nooit kijkcijfers.

Het programma-initiatief komt van BNN en GeenStijl. BNN prees het programma als tenditieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend. Kortom: een programma dat geen blad voor de mond neemt. Helaas dacht de netcoördinator van Nederland 3 daar anders over. De allereerste aflevering zou vrijdag zijn om half twaalf (dat is nog een belachelijke tijd, dan lig ik al in m’n bed), maar hij verplaatste het plots naar middernacht. De makers van Steengeyl zien door dit gebeuren, geen brood meer in het programma.

"We hadden veel lol in de ontwikkeling van het programma, maar we gaan geen geld uitgeven en moeite doen voor een programma dat diep in de nacht wordt uitgezonden" zegt tv-directeur Maarten van Dijk van de omroep. Woordvoerder Dominique Weesie van GeenStijl vindt het jammer dat de netcoördinator van Nederland 3 'veilige televisie' de voorkeur geeft boven een experiment.

(Elisah)

GeenStijl

Deel dit artikel
Back to top