Fashion

Column: A dirty job

Uw starreporter heeft zowaar een dirty job. Als 'creative mobile art-director' ging ik op pad om geheel conform mijn functieomschrijving kiekjes te schieten met mijn mobiele telefoon. Ik was er klaar voor!  Klaar voor het interview met playmate, Expeditie Robinson-winnares en Driedubbel-D-Diva: Olga Urshova! Vanzelfsprekend is mijn taak meer dan alleen het zorg dragen voor de goede belichting en de juist gekaderde uitsneden. Als stille getuige mocht ik toehoren of er geen ongelukkige versprekingen plaatsvonden en of het tête-à-tête, niet door meerdere bronnen in de omgeving werd ge-taped. Mijn collega annex journalistieke rivale sommeerde mij mijn mond te honden. Muisstil was ik. Je kon een tepel horen vallen.

Om zeker te zijn van de juiste plek en de correcte tijd, had mijn collega het telefoonnummer van La Olga gekregen. Beroepsmatig was het natuurlijk mijn plicht om dit nummer te kopiëren en in mijn eigen GSM te zetten. Logisch. Even later had ik het mijn eerste sms’je al aan Olga verstuurt. Zie je morgen. Professionele groet, Tinus1. Om zeker te zijn controleerde ik mijn ‘sent items’: Message sent. Check!!

In de kroeg alwaar ik mijn mobile art directorschap moest tonen en mijn journalistieke rivale annex collega enkele vragen aan Olga ging stellen, was het de gewoonte om als BN-er je naam op de toiletmuur achter te laten. Uw starreporter trok de stoute schoenen aan en pakte zijn viltstift. ‘Bedankt voor een prima tijd, Tinus1.’ Bescheidenheid siert de mens, nietwaar?

Olga

Ik had mijn plek nog niet  ingenomen of La Diva dubbel D maakte dezelfde gang naar het toilet. Ze liep regelrecht het herentoilet binnen!! Scoop!! Headlines schoten door mijn hoofd. ‘Olga heeft urinoir fetish’ en ‘Gluren bij de Buren met Olga’ Wat moest zij nu in ’s hemelsnaam op het herentoilet?! Ik kon niet wachten totdat ze haar boodschap had achtergelaten, en ik als starreporter kon achterhalen wat de Prima DubbelDonna daar al uitspookte.

Dat modellen en zeker playmates onder hoge druk moeten presteren is een algemeen feit. Maar HALLO! Deze dame zat al na amper een minuut alweer terug op haar stoel. Ik moest me inhouden om niet al te opvallend en zeker niet direct naar het toilet te hollen. Ik was immers nét geweest. Gedreven als ik ben, wilde ik dit tot mijn scoop maken. Ik schreeuwde het uit tussen ham- en slotvraag. “Ik houd het niet meer!!” Met een rotgang spurtte ik naar het toilet…

Uw starreporter speurde de met glazuur betegelde stenen af, opzoek naar die naam met dubbel D-status. En warempel, Olga hàd een boodschap achtergelaten. En wat voor een!  In mijn ‘Bedankt voor een prima tijd’, had ze het woord bedankt doorstreept en mijn GSM nummer erbij gezet. Voor een prima tijd, Tinus1: 06 15243 859! Het was voor het eerst in mijn leven dat ik sterren zag.. (MM)

Deel dit artikel
Back to top