Fashion

Interview: Olga Urashova

Wie kent Olga niet? De winnares van Expeditie Robinson, die opviel door haar sexy verschijning. Wie denkt dat ze niet meer is dan een Barbiepop, heeft het ontzettend mis. Olga is een meid met ballen en heel belangrijk: ze heeft inhoud. Vorig jaar werd ze ook nog eens Playmate van het Jaar en onlangs heeft ze de Panorama Covergirl Award gewonnen. Voor Celebscene reden genoeg om Olga eens flink aan de tand te voelen.

 

Door: Elisah Jacobs

->

2006 was echt jouw jaar. Hoe voel jij je nu?

“Heel erg blij! Het winnen van al die prijzen heeft me ontzettend veel gedaan. Maar 2007 gaat pas écht mijn jaar worden.”

Ow, vertel?

“Ik kan er nog niet veel over zeggen, want het is allemaal nog niet 100% zeker. Maar ik heb plannen om te gaan presenteren. Een reisprogramma maken is voor mij echt een droom. Mooie plekken bezoeken, veel nieuwe culturen leren kennen en die aan de kijkers laten zien. Dat lijkt me super.”

Dus we gaan je snel zien als nieuwe presentatrice van RTL Travel?

“Haha, nou, dat zou ook leuk zijn! Als ik eenmaal een contract in mijn handen heb, dan horen jullie het!”

Olga

Je viel erg op in Expeditie Robinson. Hoe voelde dat?

“Ik viel op in het programma, omdat ik niet echt voldeed aan het standaardbeeld van een Expeditie Robinson-deelnemer. Veel mensen dachten dat ik meedeed aan Temptation Island! Ik voelde een bepaalde afstand tussen de kandidaten en mij in het begin van het programma. Daarnaast had een enorme taalachterstand. Er waren genoeg mensen die dachten dat ik in de eerste week alweer thuis zou zitten. Dat gaf mij genoeg redenen om door te zetten. Ik ben zeer perfectionistisch en wilde hoe dan ook het programma winnen.”

En met resultaat!

“Absoluut. De kijkers konden in de finale op mij stemmen en het bleek dat ik de populairste was. Dat had ik nooit verwacht. Ik heb met dit programma laten zien dat ik absoluut geen dom blondje ben. Ik kan veel meer dan alleen maar mooi zijn. Door het programma heb ik laten zien dat ik echt inhoud heb. Ik kan ook gewoon lezen, schrijven en rekenen hoor. Dat vergeten sommige mensen wel eens.”OlgaIII

Heb je nu andere fans gekregen dan voor het programma?

“Ja, voor Expeditie Robinson waren dat vooral veel mannen vanwege mijn uiterlijk, maar na mijn overwinning heb ik er ook veel vrouwelijke fans bij gekregen. Ik hoor vaak dat ze het stoer vinden dat ik heb gewonnen. Ze vinden me echte girlpower hebben. Ik vind het superleuk dat ik nu ook geaccepteerd wordt door vrouwen. Ik heb vaak meegemaakt dat ze jaloers waren, maar door het programma heb ik laten zien wie ik écht ben.”

Het geldbedrag dat je hebt gewonnen, heb je aan een weeshuis geschonken in Wit-Rusland.

“Ja, ik ben in Siberië opgegroeid en heb daar veel armoede gekend. Daarom vind ik het belangrijk om iets terug te doen. Eens per jaar bezoek ik het huis. Van het geld dat ik schenk, kunnen ze verbouwen en leuke reisjes plannen voor de kinderen.”

Wat is echt typisch Olga?

“Ik ben ontzettend perfectionistisch. Ik sluit als het ware contracten met mezelf af haha. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het mij ook echt lukken. Dit karaktertrekje heeft er met name voor gezorgd dat ik Expeditie Robinson heb gewonnen. Verder ben ik ook ambitieus en erg behulpzaam. Dat laatste soms ten koste van mezelf.”

Stel, ik wil Playmate worden. Wat moet mijn aanpak zijn?

“Je kunt altijd mooie foto’s van jezelf mailen naar Playboy. Als het blad vindt dat je fotogeniek bent, nodigen ze je uit voor een gesprek. Daar moet naar voren komen dat je ook inhoud hebt. Met alleen maar een mooi plaatje kom je nergens. Als Playmate moet je hersens hebben en zakelijk zijn. En natuurlijk het allerbelangrijkst: je moet het écht leuk vinden en er lol in hebben. Anders kom je er niet.”

Wat voor mentaliteit moet je hebben als je het voor een deel van je looks moet hebben?

“Je moet een vechter zijn en je vooral niets aantrekken van al die vooroordelen. Mensen gaan je vaak als een Barbiepop zien. Vroeger maakte mij dat onzeker. Ik trok het me erg aan. Maar nu ben ik erachter gekomen dat ik het belangrijker vind dat vrienden mij accepteren. De rest kan me niets meer schelen. Ik hoef me niet meer te bewijzen. Mensen moeten er zelf maar achterkomen hoe ik ben. Na Expeditie Robinson zijn de vooroordelen minder geworden. Mensen zien nu dat ik veel meer kan.”

OlgaII

Nog een laatste vraag. Je hebt Robert Jensen tot tweemaal toe ontzettend uitgeluld. Hoe voelde dat?

“Heerlijk! Hij vroeg aan mij: “Are your boobs real” waarop ik antwoordde “Yeah, real expensive!” Duh! Je ziet zelf toch ook wel dat ze niet echt zijn?! De tweede keer dat ik daar was vroeg hij opeens of ik het wel eens met vrouwen deed. Ik antwoordde: Ja, en jij? Dat antwoord bleef helaas uit. Was wel veelzeggend..

Dus we zullen je niet meer zo snel terugzien in Jensen?

“Nee, mits ik daar onder goede voorwaarden heen kan. Als ik bijvoorbeeld een reisprogramma heb, dan wil ik best op de bank van Jensen zitten om daar over te praten. Maar ik heb geen zin om voor schut gezet te worden en rare vragen Olga en uw eigen celebscene Miss E!te beantwoorden. Ik vind Jensen een ontzettend goede presentator, maar daarnaast ook een ontzettende arrogante zak!” <-

Olga in het kort

Olga is in 1980 geboren in Siberië. Haar allereerste baantje was bij Kruidvat. Olga: “Ik moest daarvoor een verschrikkelijk uniformpje aan. Ik vond het helemaal niets. Toen ik stiekem op vakantie naar Marbella ben gegaan, heb ik mijn baas opgebeld met de mededeling dat ik me heel erg ziek voelde!” In 2000 is de blondine naar Nederland verhuisd, waar ze via via als Playmate ging werken. “Ik dacht dat de Playboy voor mij onbereikbaar zou zijn, maar ik heb op een dag gewoon foto’s opgestuurd en gelukkig zagen ze iets in mij,” aldus Olga. Ze heeft op dit moment geen relatie (en helaas heren: ze is ook niet zoekende, maar als de ware opeens voor haar neus staat, heeft ze daar geen bezwaar tegen). Haar droom is om nog meerdere vreemde talen te leren, een huisje in het buitenland te nemen, haar familie gelukkig te maken en om een goede, bekende presentatrice te worden. De bekendheid heeft ze al, dus dat zit wel goed. Wij wensen Olga veel succes en laten we hopen we haar snel terugzien op de buis!

Meer Olga? Surf dan snel hierheen

...

Deel dit artikel
Back to top