Fashion

Tyra Banks blijft liever in eigen rol.

Your daily celebrity connection berichtte al eerder over de rollen van Tyra Banks. Niet dat ze in een film gaat regisseren, of toiletdame is geworden waarbij ze rollen moet verdelen. Neen, het gaat over haar eigen kwabjes, haar spekkies, haar welvaart lillend vet.

Ik studeer voor bijzettafeltje

Onlangs werd er druk gespeculeerd of de foto’s die op het internet circuleerde van Tyra Banks (33) in badpak, wel echt waren. Haar die-hard fans konden niet geloven dat ze een Tyra zagen met een lichaam dat haar badpak ‘wat’ deed uitpuilen. De gepubliceerde foto's van het voormalige topmodel en presentatrice van America's Next Top Model, zijn Tyra doet een loopjegekiekt tijdens haar vakantie in Australië. Het is Tyra dus in het ‘echie’ en geen computerbewerkte foto van iemand anders. "Ik ben gewoon niet iemand die gezond eet", verklaart de 33-jarige Banks. "Ik hoef niet meer te voldoen aan de standaarden van de modewereld." Wham bam, thank you ma’am. Dat zijn nog eens prettige statements! Misschien dat Tyra haar ruime 72 kilo heeft verkregen door teveel op de bank naar haar eigen succes-show gekeken te hebben. Het enige waar Tyra Bankshanger, die 1 meter 75 (in de lengte) meet, van baalt is wanneer ze een oude spijkerbroek aantrekt en er dan uitziet als een muffin."

Misschien dat Tyra stil protest voert tegen de broodmagere modellen waar de afgelopen periode veel over te doen is. Onlangs werden enkele modellen geweigerd van de catwalk in Madrid en Milaan omdat ze té mager zouden zijn. Dit naar aanleiding van de dood van het Braziliaanse model Ana Carolina Reston. Deze 21-jarige leed zowel een succesvol modellenbestaan, als tevens aan de eetstoornis anorexia nervosa, waaraan ze uiteindelijk is overleden.Mooi wit

Ook in Groot-Brittannië, waar de broodmagere modellen nog wel welkom zijn op de catwalk, is discussie onstaan. Het Britse tabloid The Sun zette deze week een actie op touw tegen ondervoede modellen op de catwalk. Door petities te laten tekenen wil de krant voorkomen dat de modellen tijdens de London Fashion Week ultradun over de catwalk lopen. Het tabloid hoopt hiermee een trend te hebben gezet zodat dergelijke acties voortaan ook in Madrid en Milaan worden opgezet. Of  Tyra aanwezig zal zijn bij een van deze show, ik hoop het. Mag ze wat mij betreft met een muffin in haar hand, tekenen voor dikkere catwalkmodellen. Dan teken ik voor een dikkere krant met meer modelfoto’s.. (MM)

Deel dit artikel
Back to top