Fashion

Zwartboek niet door naar Oscars

De film stond met negen anderen op de shortlist. Hieruit werden er vijf uitgepikt die genomineerd werden voor een gouden beeldje en Zwartboek heeft de top vijf niet weten te behalen. Ook het veelbesproken Spaanse Volver is afgevallen. Belachelijk.

Halina Reijn, een van de hoofdrolspelers, was ervan overtuigd dat de film van Paul Verhoeven een Oscar zou winnen. “Hij had dit echt verdiend. De nominatie zou ook goed geweest zijn als promotie bij het uitbrengen van Zwartboek in Amerika. Maar helaas,” aldus Halina.

Ok, Verhoeven krijgt dan wel geen gouden beeldje op de schoorsteenmantel, maar de film is tot nu toe een ontzettend succes. Naast drie Gouden Kalveren heeft Zwartboek ook nog eens een BAFTA nominatie om trots op te zijn. Ach, wat moet je ook met een Oscar? Halina: “"Ik heb zo'n ceremonie al een keer meegemaakt (Zus&Zo is ook een keer genomineerd) en ik wil niet blasé klinken, maar zo fantastisch is het allemaal niet. Het blijkt niet dat sprookje dat je verwacht." Heerlijk hoor, die Hollandse nuchterheid…

(Elisah)

Halina_Zwartboek

Deel dit artikel
Back to top