Fashion

Stephanie: Vriendjes en mode part deux

Dries van Noten, Phillip Lim en Stella McCartney zijn het met elkaar eens: unisex is in fashion. De ontwerpers stuurden hun modellen dan ook massaal de catwalk op in androgyne blouses, oversized blazers en pantalons. Geheel volgens de minimalistische trend en tegelijkertijd heel praktisch in tijden van de recessie. Ik plunder regelmatig de kast van mijn vriend, maar andersom was het nog nooit voorgekomen. Tot vorige maand.

Stephanie

De eerste keer dat ik de unisex trend praktiseerde, was tijdens een weekendje in Parijs. Op de laatste dag van ons tripje naar de stad van de liefde schoot ik tijdens het opmaken uit met mijn foundation en zat mijn jurk onder het beige smeersel. Dat was het laatste schone kledingstuk dat ik nog bij me had. Wat moest ik aan? Opeens viel mijn oog op het vintage rockband T-shirt van mijn vriend. Gecombineerd met mijn lage All Stars en een zwarte panty bleek dit eigenlijk best leuk te staan. Sindsdien experimenteer ik steeds vaker met zijn kleding.

Inmiddels is mijn favoriete boyfriend blazer letterlijk het zwarte colbert van mijn vriend. Maar andersom kreeg ik Younes niet warm voor unisex mode. Tot we vorige maand op een vrije zondagmiddag Amsterdam in gingen. Van een vriendin hoorde ik dat er een goede sale was bij Monki. Al sinds dit zusje van H&M in augustus in de Kalverstraat open ging, had ik mijn oog laten vallen op een paar zwarte pumps met een strik. Ze stonden prachtig, maar vielen in de categorie lopen-voor-geen-meter-dus-ga-ik-toch-nooit-dragen. Ik hoopte al tijden dat ze afgeprijsd zouden worden, zodat ik een reden had om ze toch te kopen.

Monki Pumps


Eenmaal in de winkel vielen mijn ogen direct op dé pumps afgeprijsd voor een tientje. “Wat vind je hiervan, lief?”, vroeg ik terwijl ik me omdraaide naar Younes. Maar hij was nergens te bekennen. In plaats daarvan keek een meisje me met één wenkbrauw opgetild aan alsof ik gek geworden was. Beschaamd liep ik een rondje door de winkel op zoek naar Younes. Opeens zag ik zijn Nike Air Max sneakers onder een rek uitsteken. Ik liep op hem af met de hakken, maar nog voordat ik hem mijn vraag nog eens kon stellen, vroeg hij: “Wat vind je hiervan, lief?” Hij tilde een oversized denimblouse op in een mooie vaalblauwe kleur waar een etiket met in het felroze 8,- euro aan hing. “Dit is precies waar ik naar op zoek ben, maar ik twijfel of het model wel geschikt is voor mannen. Wat denk jij?”, ging hij verder.

Ik smolt.

Dit is een van de redenen waarom ik zo gek op Younes ben: hij heeft schijt aan de rest van de wereld en draagt wat hij zelf leuk vindt. Ook als dat toevallig een spijkerblouse moet zijn die hij tegen komt tijdens het shoppen voor zijn vriendin.  “Pas hem anders even”, moedigde ik hem aan. Eenmaal voor de spiegel, zat de blouse hem als gegoten. Even later liepen we samen tevreden de winkel uit. Ik met mijn nieuwe pumps, hij met zijn nieuwe blouse die ik binnenkort ook een keer ga uitproberen… Unisex rocks!

Younes in Monki blouse

Klik hier voor meer columns van Stephanie!

Deel dit artikel
Back to top