Fashion

Yanis: de Acne gatenbroek

Ik ben helemaal niet van de scheuren in mijn kleren. Toen een paar jaar geleden de gescheurde jeans helemaal ‘je van het’ was, dacht ik: ik pas. Een flared jeans met scheuren op de plek waar je knieën zitten, dat paste helemaal niet bij mijn meisjesachtige kledingstijl. En vooral de zwerverbroek met loopgaten, die vond ik écht afschuwelijk. Tot ik een broek vol gaten van Acne zag. Ik noem hem: de Acne gatenjeans.

Ik en mijn Acne gatenjeans ontmoetten elkaar voor het eerst in Acne’s online shop. Ik geef toe dat ik de webshop regelmatig bezoek, maar iets kopen doe ik weinig. Aan de mooiste items die ik natuurlijk heel graag wil hebben, hangt het hoogste prijskaartje. En dat was dus bij de gatenjeans ook het geval: prijzig. Een klein probleem. Al is de broek het meer dan waard. Nog verliefder werd ik op de broek van het Zweedse merk toen ik hem om de heupen van verschillende bloggers en mensen uit de modebusiness zag zitten. Die broek zat ze als gegoten. Hoe vaker ik de broek op het web tegenkwam, hoe groter mijn liefde werd. Ik moest en zou weten hoe de broek mij zou staan. Vast net zo goed als al die modebloggers, zo niet beter.

fashionsceneacne gatenjeans

Maar de broek was ontzettend populair. De kans dat de prijs op het prijskaartje iets lager werd was 0,0. Na lang denken gaf ik de moed op. De broek was me te duur. En dus ging ik nadenken hoe ik mijn eigen Acne gatenjeans kon maken. In de kringloopwinkel bij mij in de buurt vond ik een lichtblauwe boyfriendjeans. Misschien niet dezelfde kleur als de Acne gatenjeans, maar als ik hem wat liet inkorten en er meerdere gaten in knipte, zag het er vast ontzettend goed uit.

Dus niet. De broek werd een grote flop waardoor ik hem uiteindelijk maar weg heb gegooid. Do it yourself is niet voor mij weggelegd. Dus geen Acne gatenjeans voor Yanís. Dacht ik. Tot ik Monki binnenliep. Ik keek op en liep recht tegen een wel heel bekende broek aan. Je raadt het al: een Acne gatenjeans look-a-like. En wat voor een. In eerste instantie zag ik het verschil niet eens en dacht ik: ‘Hé, wat doet die broek van Acne in Monki?’. Nog gelukkiger werd ik toen ik naar het prijskaartje keek. Nu maar hopen dat hij mij net zo goed staat als de Acne gatenjeans bij de modebloggers.

acne gatenjeans

Alsof hij voor mij gemaakt was, zo goed zat ie. Ik twijfelde geen moment en rekende de goedkopere versie van de Acne gatenbroek zo snel als ik kon af om hem op een moment dat ik thuis kwam meteen weer aan te trekken. Hij stond me goed, heel goed zelfs. Wie de Acne gatenjeans goed heeft bestudeerd ziet enig verschil. Anders zou je denken dat de Monki broek gewoon een echte Acne is. Ik waagde het er op en voor maar vijftig piek had ik mijn Acne gatenjeans, alleen dan net even anders.

Door Yanis (yanismoreira.com)

Deel dit artikel
Back to top