Fashion

Danie Bles: in de spotlights...

Deze maand sta ik samen met mijn zoontje Florian op de cover van het blad Kinderen. Voor het blad deden we een geweldige fotoshoot in de bossen, wat uiteindelijk een prachtige fotoserie heeft opgeleverd. Een leuke ervaring, al zeg ik niet altijd ja tegen interview- en fotoshoot aanvragen.

h

In de loop der jaren is het aantal aanvragen duidelijk toegenomen. Zeker sinds ik ook mijn eigen Style Guide heb, word ik vaker gevraagd voor interviews. Laatst heb ik zelfs deelgenomen aan Ik Hou Van Holland en binnenkort krijg ik een eigen column in het blad Mama.

Ik ben geen bekende Nederlander, maar word wel regelmatig herkend. Zelf heb ik dat overigens helemaal niet door. Omdat ik veel bekende sterren kleed, herkennen mensen mij automatisch als 'de styliste van'. Maar ik hoef niet zo nodig in de spotlights te staan hoor (alleen op mijn bruiloft, want dan ben ik als enige in het wit). Als ik met één van mijn klanten naar een chique modefeest ga, ga ik bijvoorbeeld liever niet over de rode loper naar binnen en zal me nooit beter of opvallender kleden dan de klant waarvoor ik werk.

h

Fotoshoots voor ByDanie

Ik zou ook nooit met mijn gezin voor een roddelblad poseren of naar Disneyland gaan om me daar te laten fotograferen. Maar als ik een leuke aanvraag krijg van een vriendelijk, sympathiek blad, zoals Kinderen, werk ik daar graag aan mee.

j

Fotoshoot voor Grazia

Ik hoef niet bekend te zijn voor de aandacht en de spotlights, maar ik vind het wel belangrijk dat mensen me kennen door mijn werk. Een reaility-serie, zoals die van celebrity styliste Rachel Zoe, draagt natuurlijk enorm bij aan je naamsbekendheid. Ik zou daar dan ook geen 'nee' tegen zeggen.

Met zo’n serie kun je namelijk ook heel goed laten zien wat het werk van een styliste nu daadwerkelijk inhoudt. Mensen denken vaak dat stylistes alleen maar op cocktailfeestjes rondhangen, op Louboutins lopen, eindeloos shoppen en lunchen in de P.C. Hooftstraat, maar het is ook heel hard werken.

Als styliste moet je bereid zijn om alle dagen (en avonden) te werken, soms weken achter elkaar. Maar het is wel de allermooiste baan ter wereld!

Tot over twee weken!

Liefs,

Danie

Ps. Mijn nieuwste online magazine By Danie is weer uit. De editie van deze maand staat volledig in het teken van goede voornemens en nieuwe stijlen. Ook geven we je handige tips voor wanneer je gaat shoppen tijdens de sale.

Heb je een stylingvraag die je aan mij wilt stellen, stuur deze dan naar: askyourstylist@bydanie.nl en wie weet wordt de vraag beantwoord in de volgende editie.

Deel dit artikel
Back to top