Fashion

Vita: de mode-gekte is losgebarsten

Het is weer zover, de Fashionweek is begonnen! in New York barstte het modegeweld als eerste los om vervolgens door te slaan naar Parijs, Milaan en Londen. Ik kan niet wachten om (helaas) achter mijn laptop de nieuwste collecties en shows te bekijken. Op internet heb ik al veel mooie creaties voorbij zien komen....dus dat belooft wat!

De winter moet nog beginnen maar in modeland breekt de lente van 2011 alweer aan. Een aantal grote namen hebben hun show er in New York al opzitten. DKNY, Tommy Hilfiger, Alexander Wang en Diane von Fürstenberg stuurden hun modellen in de nieuwste pakjes de kilometerlange catwalk op. En nu is Londen aan de beurt!

Happy preppy bij Tommy Hilfiger:

Tijdens de New York Fashionweek liet Tommy Hilfiger weer een op en top preppy collectie zien. Felle kleuren, getailleerde jasjes, kraagjes, polo’s en chique broeken kwamen voorbij in de collectie. Erg leuk vond ik de ‘golfbroek’ in een wat stoerdere variant dan normaal. Dan is de baggy broeken trend Tommy Hilfiger toch niet helemaal ontgaan. De golfbroek blijft chique maar dan met een jonge twist. Ja, doe mij die maar!

Tommy Hilfiger

Tommy

Witter dan wit bij Alexander Wang:

Op de zwartste dag uit de Amerikaanse geschiedenis toont ontwerper Alexander Wang zijn ‘optimistische’ collectie. Meestal zijn de collecties van Alexander Wang nogal duister maar dit keer was er geen zwart of donkere kleur te bekennen. De kleding is smetteloos wit, met hier en daar een gouden uitspatting, maar de haren waren wat minder smetteloos. Wel wit.

Alexander Wang

Alexander Wang

Strikken en shawls bij DKNY:

Mijn favoriet tot nu toe is de collectie van DKNY. Het is minimalistisch met als accessoire een shawl of een strik maar het liefst allebei op de kleding. Graag zou ik de hele DKNY  collectie willen transporteren naar mijn kast. Vooral de rokken met strikken (Mad Men alert!) en geweldige blazers zouden perfect in mijn kledingkast passen. Helaas zijn de items wat minder geschikt voor mijn bankrekening en portemonnee.

DKNY

DKNY

Print Parade bij Diane von Fürstenberg:

Diane von Furstenberg bewijst maar weer dat de print trend ook in de lente nog steeds helemaal terug is. Vierkantjes met sierlijke figuren? Geen probleem, gewoon combineren! En als je het op de Diane von Furstenberg manier doet dan zie je er oogverblindend uit. Naast de vele printjes zaten er ook nog een paar vrouwelijke broekpakken in de collectie. Maar Diane zou Diane als ze de saaie grijze krijtstreep pakken geen make-over had gegeven. De broekpakken en printjes zijn om verliefd op te worden.

DVF

DVF

Ik zit alweer start klaar achter mijn computer om de Fashionweek op de voet te volgen. Wat kan ik verwachten van mijn favoriete ontwerpers Chloé, Stella McCartney, Balenciaga en Miu Miu? Ik hoop natuurlijk weer op prachtige collecties. Stay tuned voor nog meer moois…

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top