Fashion

Fleur: Kledingfase

Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar op een gegeven moment gaat je dagelijkse kloffie je toch een beetje de keel uithangen en ben je toe aan iets anders. Zo heeft mijn kledingkast verschillende fasen gekend. Was ik een tijd geleden nog helemaal verknocht aan jeans. Tegenwoordig ga ik liever in een jurkje de deur uit.

Heidi KlumMijn jeans, in elke wassing en model denkbaar, liggen er de laatste tijd een beetje verlaten bij. Wellicht heeft het feit dat het merendeel de laatste tijd een beetje strak rond de heupen zit, er iets mee te maken. Nu spreek ik mezelf als modeliefhebster natuurlijk een beetje tegen, want jeans zijn weer helemaal hot. Misschien toch maar weer even een bezoekje aan de sportschool brengen? Of ik ga natuurlijk voor een fijn baggy exemplaar. Dat is ook altijd goed. Met een mooi paar pumps of goede sneakers.

Vooralsnog zijn het nog even jurkjes voor mij: die kunnen namelijk altijd en je bent met één kledingstuk gelijk klaar. ‘s Ochtends niet nadenken over ingewikkelde  sets en net dat ene truitje niet bij die broek kunnen vinden. Nee, afgelopen winter vroeg voor mij om veel laagjes voor de nodige warmte. En daarnaast zit het makkelijk en ziet het er netjes uit. Perfect als ik plots na mijn werk nog een leuk feestje blijk te hebben, waarbij ik natuurlijk wel een beetje goed voor de dag moet komen. Mijn jurkjesverzameling begint nu ook aardig op te lopen, helemaal omdat deze regelmatig wordt aangevuld met weer een nieuw exemplaar.

Met kleding ben ik wat dat betreft nog redelijk consequent. Met accessoires ben ik namelijk een stuk wispelturiger. Zo ging ik vroeger zonder oorbellen de deur niet uit en liep ik niet lang daarna steevast met een hele rits armbandjes om mijn arm. Tassen en schoenen blijven mijn zwakte, al koop ik de laatste tijd toch opvallend vaak pumps. Wellicht dat dit iets met mijn jurkjesobsessie van doen heeft? Shawltjes doen het de laatste tijd ook heel goed bij mij. Er komt eigenlijk geen dag voor dat ik er niet één om heb. Met de koude wintermaanden was het natuurlijk ook een praktische oplossing om geen verkoudheid op te lopen. Ik leefde echt in mijn wollen shawls: hoe groter hoe beter. Nu de lente toch echt in aantocht is, heb ik een hele rits linnen exemplaren ingeslagen en mijn shawltjesjacht is nog niet afgelopen. Wat een heerlijk accessoire om eindeloos mee te combineren!

Wat het komende seizoen voor mij zal brengen, kan ik nu nog niet met zekerheid zeggen. De jurkjes zullen vast nog niet uit mijn kledingkast verdwijnen, maar zullen waarschijnlijk wel vervangen worden door luchtige exemplaren. Blazertjes zijn reeds bij mij een comeback als vervanging van mijn saaie dikke winterjas, die ik na al die koude dagen echt meer dan zat ben. Ideaal zijn deze luchtige jasjes bij een zomers outfit, maar ook voor binnen zijn ze prima. Je moet natuurlijk wel een beetje slim shoppen, want mijn kledingkast is net zoals Heidi Klum altijd zo mooi in 'Project runway zegt': One day you’re in and the next day you’re out! (Fleur Le Guen)

* Meer blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top