Fashion

Fleur: Fashion Week droom

Mijn hoogtepunt van het jaar is zonder twijfel de Fashion Week. Een week vol mode waarin je jezelf, als genodigde voor dit mode-event,  voor eventjes speciaal voelt. Was ik al blij met mijn kaarten voor de Fashion Week in Amsterdam, zo stinkend jaloers word ik na het zien van alle internationale Fashion weeks en de lucky bastards die daar front row mogen zitten.

Wat stelt ons kleine Nederlandse modewereldje ineens weinig voor naast al die grote namen. Erg trots was ik dan ook om te zien dat Iris van Herpen in Londen en Spijkers en Spijkers in Milaan een plekje in het drukke schema wisten te veroveren. Met Doutzen op de catwalk bij Prada leverde Nederland toch een kleine bijdrage op deze prestigieuze Italiaanse modeweek. Mijn ultieme droom is om daar ooit front row te zitten. In mijn hotel in hartje Milaan aan te komen en verwelkomd worden door een stapel uitnodigingen met mijn naam erop: ‘Beste Fleur, wij van Prada, vinden het een eer om je uit te nodigen voor onze show’. Wat klinkt dat heerlijk!

Vooralsnog is dit helaas nog niet zo, maar wat niet is kan nog komen. De invloed van bloggers wordt immers steeds groter en als de 13-jarige Tavi het front row kan schoppen, waarom ik dan niet? Tot die tijd moet ik mezelf maar naar binnen proberen te smokkelen, al is het natuurlijk dan eerst zaak om een ticket te boeken en natuurlijk moet er een shopbudget overblijven. Een geschikte outfit is misschien nog wel belangrijker met een goede designertas die niet voorgesteld hoeft te worden. Een paar fijne pumps en een mooie donkere zonnebril mogen natuurlijk niet ontbreken. Anna Wintour geeft het goede voorbeeld, die draagt hem zelfs op de catwalk. Zelf moet ik daar niet aan denken maar het staat natuurlijk wel très interessant.

Als ik er zo over nadenk, wordt dit uitje best een dure aangelegenheid. Misschien slim om iemand te zoeken die mijn Fashion Week-plannetje ook ziet zitten en bereid is zijn/haar creditcard uit te lenen. En dan heb ik het nog niet eens over New York!  Want Bryant Park tijdens de Fashion Week, dat moet je als modeliefhebster gewoon een keer gezien hebben. Al is het maar één show. Sowieso is New York de droom voor iedereen die iets met mode heeft. Winkels die nooit lijken te sluiten, mensen met een compleet eigen stijl en eindeloze mogelijkheden.

Iris van Herpen

Mijn bezoekje aan New York een jaar geleden was te kort, veel te kort! Ik heb nog niet eens een kwart van mijn geplande shoproute kunnen afwerken en de Starbucks op elke hoek van de straat beviel me ook wel. Net als betaalbare taxi’s en obers die je geen kwartier laten wachten met bestellen. The American dream bevalt me wel en de Fashion Week dream nog meer.

Misschien gaan er nu nog geen belletjes rinkelen, maar er komt een tijd dat Marc Jacobs, Karl Lagerfeld en de heren van Dolce & Gabbana mij een uitnodiging zullen sturen. Tot die tijd blijf ik vrolijk door bloggen.

(Fleur Le Guen)

* Meer blogs van Fleur

Deel dit artikel
Back to top