Fashion

The Running Man

Volgens mij heb ik de twijfelachtige eer om als enige man in het rijtje vrouwelijke bloggers op Fashionscene te staan. Een kleine introductie is dus wel op z'n plaats. Ik ben Rolf, 27 jaar en werkzaam als marketeer voor aantal lifestyle websites. Woon samen met vriendin C. en 2 katten in Amsterdam. Heb daarnaast een voorliefde voor latte met magere melk, Twitter, m'n MacBook, Lee jeans, sneakers, Terschelling, fotografie en voetbal (overigens niet per sé in bovenstaande volgorde). Vandaag dus mijn eerste bijdrage. Misschien ook wel gelijk voor het laatst. Wie weet...

RolfNormaal gesproken lopen de Fashion Editors van Fashionscene elke leuke of interessante perspresentatie, modeshow of ander feestjes wel af.  Meestal maak je dan, als hardwerkende modejournaliste kans op nieuwe spullen, testproducten of een goedgevulde goodiebag. Dus je begrijpt dat er soms wel eens wat strijd is over wie waar naartoe gaan. Helemaal wanneer een fijn merk aan het event verbonden is. Voor een perspresentatie op donderdag 18 februari waren alle benodigde ingrediënten aanwezig:

1. Nike. Toch wel een erg fijn merk.

2. Gratis nieuwe outfit, want mijn schoen- en kledingmaat diende ik van te voren door te geven.

3. Fancy locatie. Er stond een boottocht op de Pure Liner op het programma en dat is toch echt geen misselijke boot. Toch was niemand van het Fashionscene team te porren voor deze Nike presentatie. Vreemd?

Nee, want je moet wel wat doen voor die gratis Nikes. En als je weet dat er een nieuwe revolutionaire hardloopschoen gelanceerd gaat worden, dan laat het programma voor die middag zich wel raden. Met als resultaat dat ik de honneurs voor de Fashionscene-dames mocht waarnemen. En op zich geen gekke gedachte, want ik ben niet alleen sportgek (fietsen, halve marathon, Dam tot Dam loop en voetbal), heb een vriendin die gek wordt van mijn overal in huis rond slingerende (voornamelijk Nike) sneakers en vind het leuk om eens wat voor Fashionscene te schrijven. Zo vertrok ik donderdag 18 februari naar PTA in Amsterdam voor de officiële presentatie van de Nike Running voorjaarscollectie 2010.

Boottochtje

Bij aankomst op de Pure Liner (vlak bij Amsterdam Centraal Station) werd bekend gemaakt dat wij  (lees een berg zeer geïnteresseerde journalisten) naar Zaandam, dé finishplaats van de Dam-tot-Dam loop zouden vertrekken. Gelukkig voor sommige aanwezigen werd de trip over het water afgelegd en dienden wij ons (nog) niet in het zweet te werken. Via het Westelijk havengebied en het IJ werd er koers gezet naar Zaandam. De boottocht vormde voor de mannen van Nike de aanleiding om meer te vertellen over de nieuwe voorjaarscollectie van Nike Running. Daar waren we tenslotte voor gekomen.

Schoen

Dé schoen

Ik, als semi-fanatiek hardloper ben behoorlijk gehecht aan mijn hardloopschoenen, moet je weten. Toevalligerwijs loop ik al jaren op Nike en al tijden op hetzelfde model. Elk jaar, na de nodige kilometers worden de afgelopen schoenen vervangen door een fris exemplaar.  Mijn schoen, de Zoom Elite is in de afgelopen jaren slechts een klein beetje veranderd. En dat vind ik fijn aan de schoen. Nike heeft deze-bijna-niet-veranderende-hardloopschoenen lijn de naam ‘Bowerman Series’ meegegeven.

De presentatie was een behoorlijke shock voor mij. Mijn geliefde Zoom Elite wordt namelijk ‘vervangen’ voor een nieuw flashy exemplaar. De voor (denk ik zo) iedereen bekende tussenzool van Air verdwijnt namelijk uit de schoen en wordt vervangen door LunarLite. Dit materiaal is ontwikkeld in de ruimtevaart technologie en wordt na enkele jaren testen nu toegepast in sportschoenen. LunarLite biedt betere ondersteuning aan de groep lopers die laden op de binnenkant van de voet (en dat zijn er veel) en is daarmee geschikt voor een brede groep sporters, van beginnend tot ver gevorderde lopers. Een groot pluspunt van deze nieuwe Nike LunarElite is de fijne kleurstelling. Grijs met fluorgroen voor de mannen, en roze (hoe kan het ook anders) met wit en grijs voor de dames! Volgens mij is de LunarElite+ de eerste hardloopschoen die er goed uitziet, want ik heb menig lelijk oranje-grijs exemplaar versleten. Tegelijkertijd met de nieuwe schoenen werden ook enkele nieuwe hardloopjacks gelanceerd. De jacks, genaamd de ‘Nike Mayfly Lightweight Jacket’ en de ‘Nike Stormfly Lightweight Jacket’, komen in bij de schoen passende kleuren en zijn volgens mij ideaal, want lichtgewicht en stijlvol!

Schoen

Maar goed: een nieuwe schoen, mét een nieuwe tussenzool in fijne nieuwe kleuren. Klinkt allemaal veelbelovend, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dé vraag hoe de schoen loopt. En dat kun je natuurlijk alleen maar testen door, juist, te gaan hardlopen. Niet door, zoals verwacht tijdens de presentatie te gaan rennen (zoals Elisah zich al eerder in het zweet werkte, zie, maar op iets andere wijze. Deze keer werden we namelijk met de boot naar Zaandam gebracht, maar een volgende keer kunnen we hetzelfde stuk hardlopend afleggen. Alle aanwezigen ontvingen namelijk een startnummer voor de Dam-tot-Dam loop. Dat wordt voor de meesten dus flink trainen om de 16 kilometer vol te maken eind september 2010.

Verwend!

Aan de materialen kan het niet liggen, want bij terugkomst in Amsterdam kreeg ik een volledige sporttas, gevuld met de nieuwe schoenen, hardloopbroek, jack, shirt én sokken mee naar huis. Bovendien kondigde Nike aan dat ze in aanloop naar de Dam-tot-Dam loop met een aantal verrassende trainingen komen, zodat één ieder zich goed kan voorbereiden op de 16 kilometer. Hoe en wat is nog niet bekend, maar er kon wel de belofte gemaakt worden dat deze trainingen anders dan anders worden. Denk aan hardlopen om middernacht met volle maan of intervaltraining in Paleis Soesdijk. Maar goed, daarover houd ik jullie uiteraard op de hoogte.

Als ik tenminste nog een keer mag bloggen op Fashionscene......

Rolf

Deel dit artikel
Back to top