Fashion

‘The best of’ outfits & Suus

Aankomende week bestaat mijn persoonlijke blog een jaar! Waar ik aan het begin toch wat sceptisch tegenover het idee van een eigen blog stond, is deze me heel dierbaar geworden. Mijn hele modeleventje is er het afgelopen jaar voorbij gekomen, maar vooral mijn outfits hebben centraal gestaan…

 

Als ik terugkijk naar een jaar geleden denk ik “niet te geloven dat ik dát droeg” maar vergeet ik ook vooral niet dat alle kledingsetjes me hebben gebracht tot waar ik nu ben. Door alle feedback van mijn trouwe volgers en het leren van mijn ervaringen heeft mijn stijl zich veel meer ontwikkeld dan ik had verwacht! Graag presenteer ik dan ook: ‘the best of’ outfits na één jaar bloggen, met in dit eerste deel: januari tot en met juli.

29 maart: Deze eerste outfit is al van maart aangezien ik die van januari en februari simpelweg niet de moeite waard meer vind. Op deze set ben ik eveneens nog niet erg trots –ik zou hem inmiddels eerder met carnaval dragen dan op een alledaagse zondag- maar toch vind ik hem niet echt lelijk; eerder wat apart en overdressed. Dat laatste komt naar mijn idee vooral door de glanzende stof in combinatie met de laklaarzen met hak in combinatie met de ruches. Zoals ik in mijn vorige column al schreef is kleur erg belangrijk in mijn stijl, en omdat de kleuren in bij deze outfit wel perfect matchen vind ik hem op dat punt dan in ieder geval ook geslaagd.

11 mei: Toen mijn haar nog een stuk korter was merkte ik dat ik eerder greep naar jurkjes en roze; deze look als voorbeeld. Ik kan me herinneren dat ik me heerlijk voelde op deze zuurstokroze pumps en in dit jurkje die ik van mijn beste vriendin kreeg –eveneens de zonnebril trouwens, waarmee ik zichtbaar heerlijk de diva uithing.

7 juni: Dit droeg ik naar de Arnhemse Mode Biënnale, die dat weekend van start was gegaan. Lekker bond met streepjes en vierkantjes, maar voor mij nog niet storend. Stapelverliefd ben ik op dit vest; één van de weinige kledingstukken die ik echt vaak gedragen heb. Zoals altijd: het oranje sjaaltje moest matchen met het oranje uit mijn jurkje. Van de schoenen word ik echter wat minder enthousiast; beter had ik voor een simpeler paar gekozen.

14 juni: Blijkbaar zat ik gedurende deze maanden in mijn sjaaltjesperiode, want ik spot opvallend veel sjaaltjes. Voor mij is het dan ook een ideale oplossing tegen de kou zonder me meteen in dikke truien te hoeven hullen. Dit is typisch een outfit voor mij: omdat hij vrij casual is combineer ik hem met heerlijke kitschoorbellen, waarvan het roze weer terugkomt in mijn spencertje.

 

20 juni: De kleur rood komt terug, de panterprint komt terug… de verbanden tussen mijn looks moeten inmiddels wel te zien zijn. Rood was lange tijd mijn lievelingskleur en stond me dan ook goed. De liefde voor rood is de laatste tijd echter wat gedoofd door, ik ben bang, een jarenlange overkill. De kitschoorbellen vallen me weer op, net zoals de knalrode broek natuurlijk. Op deze manier zal ik hem niet snel meer dragen; afgelopen weekend ging hij met het grofvuil mee.

24 juni: Weer een bont setje, maar één waar ik vrolijk van word. Hij is druk door de bloemetjesprint en de ketting, maar doordat ik dezelfde kleuren gebruik blijft het rustig genoeg. Zoals je ziet was het een heerlijk zonnige dag en ik kan me herinneren dat ik blij verrast was door het rokje-over-jurkje-effect.

29 juni: Opnieuw rood, opnieuw kitschoorbellen, maar dit keer op een stoerdere manier gecombineerd. De kleuren zijn hier minder belangrijk, maar de verschillende stijlen vullen elkaar aan en maken dat het klopt. Een jeans ‘gewoon’ dragen, dus zonder laarzen erover heen, herinnert me er aan hoe goed je benen daarin uitkomen!

11 juli: Ik weet nog dat ik veel positieve reacties kreeg op deze outfit. Toch wat simpeler dan mensen van mij gewend waren; blijkbaar was dat een verademing. Het sterke aan deze look vind ik dan ook dat hij simpel is, maar niet saai: de broek en laarsjes zijn apart genoeg waardoor het verrassend blijft.

13 juli: Deze sleehakken waren afgelopen zomer absoluut mijn favoriete paar; ze zijn makkelijk te combineren en bovendien comfortabel. Dit is opnieuw een goed voorbeeld om mijn vorige column over kleur mee te illustreren: ik leerde dat kleuren vooral heel mooi kunnen zijn gecombineerd met zwart. Toch had het nog wat rustiger gemogen: in plaats van deze paarse tuniek was een simpele tanktop ook genoeg geweest.

26 juli: Ik houd zo van deze outfit omdat het in dat halfjaar de enige was die ik écht simpel wist te houden. De oorbellen hadden nog achterwege gelaten mogen worden, maar ik vind hem verder prachtig.

28 juli: Niet alleen aan het weer, maar ook aan mijn bezigheden wist ik mijn kleding nog niet altijd goed aan te passen. In deze kleding was ik namelijk een dagje op een boerderij: eigenlijk hilarisch toch? Ik voelde me prettig er wat aan de nette kant uit te zien; het is een deel van mijn stijl…

… die zich nog veel verder ontwikkelde het afgelopen jaar. Nieuwsgierig geworden? Volgende week: augustus tot en met januari! (Suus)

Lees hier alle blogs van Suus!

Deel dit artikel
Back to top