Fashion

De Beau Monde Awards 2005

Voor het eerst in mijn leven kies ik voor zwart. Weliswaar een sexy smoking met korte broek, zilveren cumberband en zilveren bootys: READY TO ROCK!. Ik ga vanavond samen met vriend en collega stylist Maik. Hij gaat eerst mijn haar fohnen (probleem zone achterkant) want zover ben ik nog niet bij yoga. Leco zegt altijd: “Als je haar en make-up maar goed zitten maakt het niet uit wat je draagt”, dus met nat haar in de taxi naar Maik. Als hij helemaal smart looking good de deur opent besef ik me dat ik mijn eigen föhn en haarproducten mee had moeten nemen. Na een kleine peptalk en een indrinkwijntje gaan we de strijd op de rode loper aan. Op naar het Hilton. Ik word totaal overdonderd door alle fotografen en hun flitsten. Hoe moet je ook alweer op je voordeligst poseren? Ik probeer me Sarah Jessica Parker voor de geest te halen. Een been naar voren een hand op de heup? In de heat of the moment vergeet ik het allemaal. Waarschijnlijk moet ik volgend jaar alleen.

Het Beau Monde Award gala 2005 begint.

Silvana is Miss Beau Monde 2005 en terecht; ze heeft smaak. Haar kapper niet deze avond. De pruik was te trav. Ellemieke won de Hair Award  die ze later zeer collegiaal aan Froukje schonk die ook haar heeft. Froukje heeft last van het Anita Witsier-syndroom: ieder jaar  genomineerd maar nimmer het feest verlaten met het felbegeerde beeldje. Paul de Leeuw haalt alle namen door elkaar maar naast Marijke Helwegen valt dat niet op. Beau Monde neemt zichzelf op de hak, dat siert ze. Ik sta ook al wiebelend op de hak aangezien wij de show bekijken vanuit oogpunt bar. Er gingen hapjes rond maar ik zag alleen maar Jimmm. Wat een leuke vent is hij geworden! Na de show gaan we mingelen. Ik klets met iedereen die ik ooit in onderbroek en wankelend op een been in een jurk geholpen heb tijdens een van de vele Beau Monde fotoshoots. Het is zeer gezellig. Als Mart mij vraagt waarom ik mijn top niet vastgetaped heb weet ik dat het tijd is om Maik te zoeken en ergens iets gaan te eten voordat we doorgaan naar de after party in de Montmartre. Bij het verlaten van het Hilton zie ik nog net Leontien in een rood en kittig Percey ensemble. The lady has style!

Vier uur later, na het meedeinen op alle mogelijke hollandse smartlappen en disco krakers, staan we met een man of 20 in de snackbar naast de Montmartre. Ik realiseer me de humor van deze situatie. De Beau Monde van Nederland in gala en smoking eet kroketjes alsof het kaviaar is. Ik zie de zomen van de galajurken die tot op de knie vol met bierdrap zitten en prijs me gelukkig met mijn outfit keuze… IT ROCKED!

Deel dit artikel
Back to top