Fashion

Streetstyle: geen grijze muis

In tijden van grauw weer kleden we ons vaak ook minder kleurrijk. Saai, zou je misschien zeggen. Maar ons streetstyle 'slachtoffer' van deze week, Christiana, laat zien dat mooi grijs niet lelijk is!

streetstyle geen grijze muis groot

Stylist & student

Christiana, ons in grijs gehulde streetstyle icoon van deze week, treffen we in de Amsterdamse Negen Straatjes. Ze werkt als stylist voor kledingmerk Scotch & Soda en is net op weg naar de winkel. Gelukkig heeft ze nog even tijd om vóór werktijd op de kiek te worden gezet. "Naast stylist ben ik student Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor heb ik gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute." Niet zo gek dus, dat deze dame weet hoe ze een outfit met de juiste accessoires interessant maakt.

streetstyle geen grijze muis medium

Ruig versus vrouwelijk

Christiana shopt het liefst in vintage winkeltjes en op de markt. Haar favoriete adressen zijn onder meer Zipper, Episode en Carla Palermo, allemaal te vinden in de Negen Straatjes. "Ik haat het om er hetzelfde uit te zien als iedereen en vintage biedt dan een uitkomst." Hoe zou Christiana haar eigen stijl omschrijven? "Ik draag vaak vrij stoere en wat ruige items, maar probeer er altijd vrouwelijke accenten aan toe te voegen voor een goede balans. Zo is mijn jas recht, maar het heeft wel toelopende mouwen en de zakken hebben mooie details." Ook haar vintage tas (die ze er al pratend bij pakt) en de combinatie van haar sterrenlegging en stoere stappers laten nog maar eens zien dat Christiana weet waar ze het over heeft.

streetstyle geen grijze muis detail jas

streetstyle geen grijze muis schoenen

streetstyle geen grijze muis tas

Shop in de stijl van Christiana:

streetstyle geen grijze muis artikelen collage

1. Panty met sterrenprint van Pieces (€ 11,86) via Bestsellershop

2. Fake fur collar van Michael Kors (€ 84,-) via My Wardrobe

3. Grijze nagellak van Koh (€ 14,95) via De Bijenkorf

4. Jas in recht model met donkergrijze biezen van Asos (€ 114,33)

5. Lang vest van Samsoe & Samsoe (€ 59,98) via We Like Fashion

6. Leren satchel met goudkleurige details van Asos (€ 94,15)

7. Zwarte laarsjes met riempje van Seven Seconds (€ 49,95) via Zalando

Wat vind jij van ons streetstyle icoon van deze week?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top