Fashion

Opening Kiboots conceptstore

Donderdagavond 17 november opende Kiboots haar eerste conceptstore. Het schoenenlabel - gestart door twee jonge ambitieuze ontwerpers - is sinds hun start anderhalf jaar terug sky-high gegaan. Na de goedlopende webshop is er nu ook een fysieke shop waar je naar hartenlust de toffe laarsjes (en meer!) kan shoppen. En oh boy wat ziet de concept store er fantastisch uit.

Jovanna Kruitbosch (25) en Martijn Lugtigheid (30) zitten niet stil. Nadat het stel -zowel in de liefde als zakelijk - in een eigenwijze creatieve uitspatting van Jovanna gestart waren met laarsjes gemaakt van tapijten uit Marokko staan we nu anderhalf jaar later in hun prachtige Kiboots winkel aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. In vergelijking met de kast vol laarsjes uit hun startperiode een enorme verandering.Van de gangkast naar een pand waar de twee naast de shop ook wonen en kantoorruimte hebben.

u

Ons hoofd liep langzaam groen aan toen we hun succes story hoorden. De kleurrijke Kiboots staken mooi af tegen de witte muren van de conceptstore en was daardoor van buitenaf al een eyecatcher. Verkeerd fietsen was dus geen optie. Al de verschillende kelims op een rij die sinds kort naast Marokko ook uit Turkije worden gehaald door het succesvolle duo. Al die gebieden waar de tapijten vandaan komen hebben andere prints en vertellen andere verhalen. "De printjes zijn echt specifiek voor een gedeelte van het land. Eigenlijk kan je die tapijten gewoon lezen. Het uitzoeken is zo leuk, wij vinden het echt tof om met die andere culturen samen te werken", aldus Jovanna.

Die fascinatie voor en door andere culturen heeft de twee ook doen starten met Kiboots en is ook onderdeel van hun succes. De ondernemers komen beiden uit de goede doelen branche en hadden al meer dan gemiddelde interesse in andere culturen. In Kiboots vind je twee werelden in één en dat was ook het doel van het laarsje. Een authentiek handgemaakt product en die midden in de westerse fashion wereld zetten zonder het a la wereldwinkel aan te pakken.

kiboots

De hippe Utrechtsestraat sluit goed aan bij het label Kiboots. Authenticiteit is ook iets wat bij het totaalconcept van de straat past. De straat is redelijk upcoming en er staan veel toffe dingen te gebeuren. De laarsjes die van de zomer als ultiem festival schoeisel zijn neergezet, zijn nu klaar voor de volgende stap. De volgende collectie zal nog wat uitgebreider zijn met een kinderlaasje (vanaf maat 31), een nieuw model laars en ook een Kiboots schoen.

Het label is stoer en edgy maar ook carefree en lief. Deze uitstraling (die ook in de eerste shoot te zien was) is aansprekend voor een grote groep modeminnende meisjes en Kiboots zijn multi-inzetbaar wat ook fijn is. Jovanna: "Het waren ook mijn festival laarsjes in eerste instantie maar in de winter zijn ze ook heel relaxed."

ki

Naast de boots worden er erg coole rugzakken verkocht in de nieuwe winkel, mét kelimtapijt uitraard. Los van hun eigen creaties is er ook een een kleine vintage collectie te koop. Door een trip naar New York kwamen ze in contact met een dame die nu vintage treasures voor hun opkoopt en ze naar Amsterdam verscheept.

Ook de sieraden van het edgy label Fashionology vind je in de Kiboots conceptstore. In janauri willen de twee ook gaan starten met het verkopen van kleine collecties van upcoming designers uit allerlei hoeken van de wereld. Deze komen dan te hangen in de kelder van de store.

De winkel is 7 dagen per week geopend: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur. Zondag en maandag van 13.00 uur tot 18.00 uur.

(Door: Lenny Popelier

Foto's: Lenny Popelier, Rem van Schelt)

Deel dit artikel
Back to top