Fashion

Kidrobot for Swatch collectie

Swatch is een samenwerking aangegaan met Kidrobot, een lifestyle merk met artistieke figuren. Samen creëerden ze de collectie ‘Kidrobot for Swatch’ met acht horloges, ontworpen door acht verschillende kunstenaars. Maandag werd de collectie gepresenteerd in Amsterdam en wij waren erbij!

Kidrobot for Swatch collectie

Kidrobot

De ‘Kidrobot for Swatch’ collectie bestaat uit acht Gent modellen met elk een bijpassende Dunny. “Ehh een Dunny, wat is dat?” Een Dunny is het iconische figuurtje in vinyl dat lijkt op een konijn en erg gewild is bij de verzamelaars. Voor de collectie strikten Swatch en Kidrobot acht kunstenaars die ieder een kenmerkend design voor een Gent model en bijpassende Dunny creëerden. Achter elk horloge en Dunny schuilt dus een verhaal van de kunstenaar en het ontwerp.

Kidrobot for Swatch collectie watch en dunny
De Gent modellen met bijpassende Dunny's.

Tilt

Tijdens de presentatie was één van deze kunstenaars aanwezig, namelijk de Franse Tilt. Het werk van de graffiti artist wordt gekenmerkt door basisvormen en felle kleuren. Zijn schilderijen worden over de hele wereld tentoongesteld. Voor de ‘Kidrobot for Swatch’ collectie creëerde Tilt het Swatch Love Song horloge. Op dit horloge staan de woorden van een song van Téléphone, een bekende Franse rockgroep uit de jaren ’80, in ronde, luchtige letters. Het nummer gaat over een man die naar New York wilt gaan met de vrouw van wie hij houdt en heel toevallig woont Tilt zelf momenteel in New York.

Kidrobot for Swatch Love song watch Tilt

In het midden het Swatch Love Song horloge ontworpen door kunstenaar Tilt.

Kidrobot for Swatch Tilt Dunny

Tilt beschilderde ter plekke op de presentatie een grote Dunny.

Kidrobot for Swatch presentatie
We werden verwend met lekkere cocktails en hapjes.  

Kidrobot for Swatch horloge Kidrobot for Swatch horloge

Gasten konden hun creativiteit kwijt op een gigantische Gent model. Voor de fashionista's met scherpe kijkers, zie rechts onderin onze creatie.

Kidrobot for Swatch horloge Midnight Magi

Tenslotte kregen we ook nog ons eigen 'Kidrobot for Swatch' horloge mee. Fashionscene werd verwend met de Swatch Midnight Magi gemaakt door kunstenaar Gary Baseman. Het karakter The Midnight Magi blijft altijd in de schaduw en voorkomt dat de donkerste nachtmerries de zoetste dromen kapot maken... Dat belooft heel wat!

Wat vind jij van de nieuwe collectie van 'Kidrobot for Swatch'?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top