Fashion

Festivalnista’s @ Valtifest

Afgelopen zaterdag was het dan zover, maar liefst 12.500 verklede mensen kwamen op de NDSM werf in Amsterdam Noord tezamen voor de derde editie van Valtifest. Een heuse bom van festivalnista’s struinden over het festivalterrein en dit maakte voor Fashionscene de aangewezen plek om hippe kippen te spotten.

Dit jaar stond het festival in het teken van tolerantie, vrijheid en blijheid met als dresscode 'It's a Religion!'. Iedereen kon hier wel mee uit de voeten; spectaculaire uitdossingen sierden het straatbeeld. Van heilige boontjes en koeien tot Krishna’s en van hippies tot Adams en Eva’s. Menig festivalganger liet zien dat alle religies wel degelijk samen kunnen gaan.

Op the main stage zegende Pastoor Zoontjes het festival officieel in en met zonnegod Helios aan zijn zijde kon de dag niet meer stuk. Joost van Bellen, Nobody Beats The Drum en De Jeugd van Tegenwoordig vergezelden Pastoor Zoontjes tijdens de inzegening. Hierna volgden vele hoogtepunten van onder anderen Junkie XL, Aeroplane en het jonge talentje Rye Rye.

Maar naast muziek en dans was ook mode een belangrijk onderdeel van Valtifest. De nieuwste fashiontrends kwamen er aan de lopende band voorbij, dus kon je er ook nog eens lekker inspiratie opdoen. Van de welbekende harem- en bandplooibroeken tot boyfriend blazers en -jeans, leggings met print en leerapplicaties, shorts, kant en stoere boots. Het bruiste tijdens Valtifest van de trendsetters en modevolgers.

Modevormgever/ontwerper Bas Kosters straalde naast zijn modellen op het podium in een opvallende creatie: een apart gedrapeerde jurk met kleurige versieringen en een rode slip met ‘BAS’ erop. Een verschijning om u tegen te zeggen. De inheemse dansbewegingen zorgden voor een dynamische en extravagante twist aan zijn kleding en algehele look. Bas was niet de enige opmerkelijke verschijning: een poedelnaakte Eva en opgedofte drag queens maakten ook deel uit van het decor. Kortom: Valtifest was dit weekend de plek om je ogen en oren flink de kost te geven!

Genieten, dansen, kijken en gezien worden zijn kernwoorden die dit modefeest bij uitstek sieren. De derde editie van Valtifest was wederom een succes!

Ben je tijdens het event door ons op de foto gezet? Check dan nu snel je foto in onze picture gallery!

 

(Tekst en foto’s: Danique Hoofwijk)

Deel dit artikel
Back to top