Fashion

40 jaar Fred de la Bretonière

Fashionscene beleefde afgelopen weekend een van de leukste modefeestjes van het jaar. In de ruimte waar enkele dagen daarvoor nog de AIFW plaatsvond, was nu ruimte gemaakt voor 700 gasten die ter ere van het jubileum van Fred de la Bretonière aan drie lange tafels van 50 meter een drie gangen diner mochten nuttigen.

Best impressive, want de brede tafels werden niet alleen gebruikt om van te eten, maar ook voor performances van Ellen Ten Damme, Fred de La zelf en over tafel huppelende modellen.

In vier uur full force entertainment leerden we de schoenenkoning aardig kennen. ''Zunnigheid'' en bescheidenheid komen niet in zijn vocabulaire voor. Vol enthousiasme en trots greep de designer regelmatig naar de microfoon, rende hij rondjes over de tafels en douchte hij romantisch (omringd door tientallen camera's) onder een rozenblaadjesregen met zijn vrouw. Aandoenlijk, net als de tranen in de ogen van familie waar we schuin tegenover aan tafel mochten dineren. Ondertussen kregen we een hemels biologisch slow food diner voorgeschoteld.

Passie, kwaliteit en vakmanschap. That we love!

fred de la bretonaire 40 jaar

Naast zijn 40 jarig jubileum had Fred overigens nog iets te vieren: de lancering van zijn eerste modelijn. Al vanaf het begin van zijn carriere droomde hij over een eigen kledingcollectie. En wat is een beter moment om deze te presenteren dan tijdens 'n feestje?


We zien onszelf niet in op de rug vastgeknoopte lederen blote buik bandeau's lopen, maar de camelkleurige rokken in diverse lengtes mochten er wel degelijk wezen. Lastiger zijn misschien de ongetailleerde jurkjes, die alleen de slankste dames onder ons zullen flateren. Erg leuk waren de leren schorten (ook voor mannen!), al zijn deze misschien meer geschikt voor in het atelier van Fred de La Bretoniere zelf?

De leren riemen, corsetriemen, schoenen en tassen (xxxxl clutches!!) waren wel een schot in de roos en geven reden om direct naar lente 2011 te verlangen. Dan ligt ook de lederen kledingcollectie in de winkels.

Oh! En laten we duimen dat de samples voor komende winter en zomer die we buiten tijdens de rookpauze spotten aan de voeten de La Bretonière verkopers (lucky bastards!) ook echt in productie worden genomen. Want die zien er veelbelovend uit..

fred de la schoenen


fred de la b

(Fashiontwin Eveline)

Deel dit artikel
Back to top