Fashion

Londen report: kermis bij Mulberry

Het label Mulberry, bekend van de prachtige it-bags, showde vorige week hun nieuwe S/S10 collectie in het poepchique Claridge’s hotel in Londen. Wij stonden vooraan!

Hoge hakken aan en rennen maar! Na een snelle schoenenwissel renden we nog net op tijd het Claridge’s in. Wij Hollanders weten niet anders dan dat shows véél te laat beginnen. In London zijn ze vrij op tijd en daar moesten wij nog een beetje aan wennen, oeps.

De salonzaal van het Claridge’s hing vol met gekleurde ballonnen ( een ramp voor reporter Elisah die een fobie heeft voor ballonnen. ‘Ja hallo! Ze kunnen kapot knappen hoor!’). Het thema van de show was kermis met een hoog suikerspinnengehalte. Draaimolenpaarden en ballonnen vormden de rode draad binnen de collectie en kwamen terug in de prints. De kledingcollectie was lief en zoet met mooie pasteltinten, draperieën, pofmouwen en strikken. Het deed mij een beetje aan Chloé denken. Net zo mooi waren de accessoires van Mulberry. Knalroze tassen met tijgerprint en een plastic-feel, knaloranje mocassins, marineblauwe sleehakken en leren tassen met franjes.

mulberry

mulberry

Het hoogtepunt van de show waren de twee zwarte mopshondjes. Een dag eerder hadden wij deze lelijke, kleine hondjes nog met z’n tweeën alleen door Nothing Hill zien lopen. Ze zaten vast aan één riempje en lieten elkaar uit. Een hilarisch gezicht. Een dag laten lopen ze opeens mee in de prestigieuze show van Mulberry. How funny! Iedereen is de zaal was onder de indruk van deze hondjes en we zijn er van overtuigd dat, na de chihuahua, mopshondjes dé nieuwe accessoires worden.

hondjes

De hondjes the day before...

hondjes

Zie daar! Netjes in pak...

’s Avonds gaf Mulberry natuurlijk een feestje in de balroomzaal van het Claridge’s. Een show zonder after-party is namelijk niet geslaagd. Wederom hing de zaal vol met roze, paarse en groene ballonnen en kon je op de foto met een wit draaimolenpaard. De zalmhapjes kwamen in de vorm van ijsjes en achterin de zaal stond een suikerspinnenkraam. In de wc’s stonden glazen potten vol met mierzoete snoepjes en lolly’s. En alles onder het genot van Poolse appelsap-vodka. Een klein paradijsje!

Tot slot kregen we nog een privéoptreden van de Engelse band Friendly Fires. (Wij in koor: ‘Wie? The Friendly Fires?’ De meiden voor ons keken woest achterom. ‘Don’t you know them?!? They are soooo amazing!’) Inderdaad, ze waren geweldig. Dus ken je ze ook niet? Download dan even een nummer van ze. (Marieke)

paard

Kermis!!! Ballonnen en paarden...Lovely :-)

lolly's

Lollypop, lollypop, oeeeh lalalala lollypop @ After-party

Deel dit artikel
Back to top