Fashion

Prinsjesdag? Draag een hoedje van dode muizen

Het is weer Prinsjesdag. De derde dinsdag van september staat behalve de begroting, jaarlijks ook altijd in het teken van hoedjes. De meest bonte varianten komen voorbij,  maar wij durven te wedden dat geen van de hoedjes het haalt bij de ontwerpen van Charlie le Mindu. De haar- en hoedenontwerper toonde deze week een hoed van dode muizen en ratten.

Tijdens de Londen Fashion Week toonde Franse ontwerper Charlie le Mindu, die ook de pruiken van Lady Gaga maakt, de meest opvallende haarstukken en hoedenontwerpen. Eén van die hoeden maakte hij van dode ratten en muizen. Erg creepy!

Zelf zei Charlie over de ontwerpen: ‘Ik weet dat niet alle mensen van muizen en ratten houden maar ze kunnen echt prachtig zijn. Ik vind het echt schattig. We kunnen ze beter mooi maken dan ze aan de slangen te voeren’.

Om de andere ontwerpen uit zijn collectie wat extra op te laten vallen, besloot Charlie zijn modellen naakt de catwalk op te sturen. Zij verschenen slechts op hoge hakken en met pruiken en hoeden op hun hoofd.

Of Charlie zijn doel ermee heeft bereikt, is niet zeker. Onze ogen richtten zich direct op de blote lichamen in plaats van op de ontwerpen.

Maar de 24-jarige ontwerper haalde maandagochtend wel mooi alle kranten- en websitekoppen, dus aandacht voor zijn show was er volop.

And quite a show it was!

Lady Gaga met een ontwerp van Charlie le Mindu.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top