Fashion

AIFW report: Claes Iversen

Wow, wat een collectie! Claes Iversen showde gisteren zijn ontwerpen tijdens de AIFW.  Het was typisch Claes… superklassiek máár met een moderne twist.

Hij liep stage bij Viktor & Rolf, won in 2005 de Blvd-modeprijs, een jaar later werd hij de tweede bij de Frans Molenaar Coutureprijs en vorig jaar deed hij mee met de Lancome Colour Design Awards. De naam Claes Iversen – je spreekt het als 'klees'- is buiten het modewereldje nog niet zo bekend, maar waarschijnlijk gaat dat heel snel veranderen.

De SS09 collectie van de uit Denemarken afkomstige ontwerper is misschien wel zijn mooiste collectie ooit. Veel zwierige, chique, avondjurken, oversized jurkblouses, (lekker noncha- chic) en natuurlijk de trenchcoat. Extra fijn… het is allemaal erg draagbaar. Claes: "Het moet ook gewoon mooi zijn, leuk om aan te trekken."

Het was niet de eerste keer dat Claes op de Fashion Week te zien was. In februari showde hij zijn collectie die geïnspireerd was op auto-ongelukken. Die show was onderdeel van de eindexamenshow van het Fashion Institute Arnhem, waar hij zijn master volgde.

Foto's van de show staan zo snel mogelijk online! (Juliette)

claes iversenclaes iversen
Deel dit artikel
Back to top