Fashion

Holland’s Next Top Model Final Show

Als fan van het eerste uur prees ik mijzelf zeer gelukkig. Dankzij deze leuke werkplek pik je zo hier en daar een graantje mee en kom je nog eens ergens. Zoals in de Lichtfabriek in Haarlem. Op zich een fijne locatie, ook al is het in the middle of f*ckin nowhere (respect voor hen die met openbaar vervoer moesten komen!). Maar daar ging het natuurlijk niet om. Nee, ik mocht gister opdraven om de finaleshow van Holland’s Next Top Model bij te wonen. En ik deed het met liefde!

Na de nodige medefans in mijn omgeving de ogen te hebben uitgestoken (‘wat ik vanavond doe? Oh, uhm, ik geloof dat ik in Haarlem naar de finale van mijn favoriete maandagavondprogrammaatje toe moet…’) hopte ik in mijn ride (waarvoor nogmaals dank!) richting de Lichtfabriek. Daisy, Sanne en Sylvia, here I come!

Daar waar het publiek binnenstroomde en aan de roze champi ging, hingen de dames om wie het allemaal draaide nog in een tuigje voor een laatste fotosessie. Als je meer aandacht voor de booze had, kan het je zijn ontgaan. Verstopt tussen de takken van een boom moesten de finalisten van de show 1 voor 1 nog hun kunstje doen à la Tinkerbell meets bosnimf.

Ovo: queen of the catwalkOp mijn plaatsbewijs (naast die allerhandigste persingang ben je ook altijd gegarandeerd van een zitplaats…) kon ik het programma van de finaleshow alvast bekijken. De eerste 2 ronden waren met de 7 afvallers, daarna volgden maar liefst 4 ronden met de finalisten op de catwalk. Prima, het kon mij niet lang genoeg duren! Yfke had ook haar plekje gevonden, dus let the show begin...

In volgorde van de aflevering die ze eruit waren gevlogen kwamen de afvallers de catwalk af. Gehuld in Blue Blood kleding (beetje suf, hier en daar wat bretels) bleek dat de een beter uit de verf kwam dan de ander. Van ‘aangeschoten wild’-blik (Kathelijn) tot schuchter schoolmeisje (Annika), van tough girl (Charmayne) tot queen of the catwalk (Ovo). Ach ja, de jury heeft ze natuurlijk niet voor niets de deur gewezen. De Percy-ronde die erop volgde, bracht wat ‘oeh’ & ‘ah’ momenten met zich mee. De Glamourjurkjes (het patroon kreeg je in de maand september bij het blad) bleken niet helemaal Janet vs Justin bestendig. Met 2 nipplegates als gevolg! Ook dat hoort er wel eens op de catwalk bij toch?

Na deze opwarmronden was het tijd voor de finalisten! Daisy, Sanne en Sylvia trapten af in de mooie avondjurken van Percy en werden direct op de proef gesteld. ‘Hoe daal je een trap sierlijk af in een lange jurk en op hoge hakken én met heel veel ogen op je gericht?’  Alleen de blonde Sanne dreigde bijna te vallen. Eerste indruk van de finalisten? Daisy stapte zelfverzekerd de catwalk over en wierp zo nu en dan steelse blikken opzij, Sanne racete heen en weer alsof ze een trein moest halen en Sylvia liep heel easy going, bij wie door de reactie van het publiek leek of ze favoriet was.

De aftrap!Finaliste 1: Daisy
Finaliste 2: SanneFinaliste 3: Sylvia

In de daarop volgende ronden droegen de ladies achtereenvolgens creaties van Otazu, Jan Taminiau en Claes Iversen. De ene outfit was wat moeilijker dan de ander, Sylvia had hier en daar wat moeite met de lange glitterjurk/jas van Taminiau en Sanne struikelde twee keer bijna over de goudsatijnen jurk van Iversen. Het feit dat de drie per ronde zo’n 6 keer de catwalk op en neer liepen was misschien ook wel iets teveel van het goede… En daarna toch weer safe & sound bovenaan die trap uitkomen; ik doe het ze zeker op die stiletto’s niet na!

De grande finaleNa de grande finale met alledrie tegelijk was het tijd voor de jury om zich terug te trekken. Mijn mening na de show? De poses van Daisy werden steeds gemaakter én dus wat annoying, Norah Jones ging voor Sanne veel te langzaam maar haar pose was heerlijk naturel en Sylvia betoverde het publiek met haar felblauwe ogen maar houdt toch iets stoeipoezerigs…

Wie het weet mag het zeggen! (en niet meer mij bellen want ik heb echt nog niet gehoord wie de winnaar is) (Virginie)

Bekijk ook de complete Holland's Next Top Model Final gallery.

Beeld: Manga Huisman

Deel dit artikel
Back to top