Fashion

Fashionscene's choice: festival fever

In Fashionscene's Scrapbook sneaken jullie backstage bij de redactie, maar in Fashionscene's Choice leren jullie de editors kennen. Deze week is het weer de beurt aan FS's Joyce. Zij gaat komende zomer voor het eerst naar een festival en kan nu al niet wachten op de muziek én fashion!

Eind juni is het zover, dan ga ik voor de eerste keer naar een festival! Sure, ik ben wel eens eerder naar een concert geweest. Maar vier dagen lang in de buitenlucht en op een overvol grasveld vertoeven om urenlang te kunnen genieten van muzikale hoogstandjes? Dat heb ik nog niet eerder gedaan. Over een paar maanden gaat het dan eindelijk gebeuren en dat ik er zin in heb mag je gerust een understatement noemen.

fashionscene's choice festival fever alicia keys

Alicia Keys, van wie ik een paar jaar geleden een concert bezocht

Het festival dat ik in juni dit jaar met vrienden zal bezoeken is Rock Werchter, in België. Naast de zonnebrand, droogshampoo en oordoppen zal ik ook tentstokken mee moeten nemen; we slapen namelijk in tentjes op een nabijgelegen camping. Nu maar hopen dat ik genoeg onthouden heb van al die keren kamperen op Texel in m’n jeugd...

fashionscene's choice festival fever florence welch

Florence + The Machine is één van de goed geklede performers op Rock Werchter 2012, net als Gossip (met Beth Ditto), Lana Del Rey, Editors en Red Hot Chili Peppers

En natuurlijk is de hamvraag van tevoren: wat ga ik aantrekken? Naast fashionable moet het geheel in ieder geval comfortabel zijn. Het is een woord waar veel fashionista's van gruwelen, maar als je meerdere dagen op een festivalterrein bivakkeert is het pure noodzaak wat mij betreft. Het weer schijnt er meestal goed te zijn, dus ik heb nu al maxi dresses, jumpsuits, vrolijke hemdjes, sandalen, shorts, schoudertasjes, hoeden en shawltjes in m’n hoofd. O ja, en mooie sunnies om de boel af te maken.

fashionscene's choice festival fever celeb collage

Outfits spotten van bekende festival bezoekers Katy Perry, Rihanna, Kelly Osbourne, Dita von Teese en Solange Knowles

Heb jij ook een zomers festival op de planning staan? Wij shopten alvast wat items die zeker niet zullen misstaan op het festivalterrein!

fashionscene's choice festival fever shopping collage

1. Oversized tribal print top van Ax Paris (€ 19,95)

2. Lederen schoudertas van Lee (€ 84,95)

3. Le Specs zwarte zonnebril met ronde glazen (€ 64,95)

4. Witte gleufhoed van de Bijenkorf (€ 59,95)

5. Color block maxi dress van SNOB (€ 139,95)

6. Ripped denim shorts van One Teaspoon (€ 79,99)

7. Donkergrijze jumpsuit met knoopjes van Cheap Monday (€ 44,99)

8. Soaked in Luxury shawl met sterrenprint (€ 24,95)

9. Canvas sandalen van Cheap Monday (€ 54,95)

10. Oranje nagellak van China Glaze (€ 10,95)

Wat is het meest bijzondere optreden dat jij ooit hebt bezocht?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top