Fashion

Made by me: Isabel Marant tie dye jeans

Fashion’s comeback kid, de tie dye jeans, beleeft weer een revival. In de Isabel Marant zomercollectie van dit seizoen kwam een aantal bleach exemplaren voorbij waar we onmiddellijk modevlinders van kregen. Na het zien van stijliconen als Elin Kling in een tie dye jeans waren we om en sloegen we zelf aan het bleken. Een DIY van een Isabel Marant tie dye jeans.

i ia

Isabel Marant spring-summer 2012 tie-dye jeans. De blauwe variant ging niet de runway over maar zit wel in zomercollectie van het modehuis.

De laatste keer dat we in de weer gingen met bleekmiddel was nadat we een gebleekt spijkergoedje van Balmain over de spring-summer 2009 runway zagen gaan. Nu is de tie dye jeans weer overal en zien we de bleekvlekken aan de benen van fashionbloggers en andere it-girls. Tijd voor een DIY projectje, want de Marant-variant is helaas boven ons budget.

tie

Fashionbloggers met de tie dye denim jeans

Benodigdheden

- Een emmer

- Bleekmiddel

- Elastieken

- Een jeans

Stap 1

Pak jouw broek naar keuze en begin deze als het ware in te pakken met de elastieken. Er is geen goed of fout dus je kan gewoon naar hartelust wrappen.

stap 1 

tie

Stap 2

Als je beide pijpen hebt gedaan, doe je jouw jeans in de emmer met water en bleek. De afmetingen van het bleek en het water hangen van de bleeksoort af. Het staat op de fles die je koopt. Na anderhalf uur draai je de broek om en laat je het nog een uur op die manier weken. Hou het wel in de gaten, want sommige bleekmiddelen zijn sterker dan andere.

diy

Stap 3

Pak jouw broek uit en bekijk het resultaat. Laat nog langer weken als het resultaat niet is zoals je wilde. Stop de broek in de wasmachine en spoel uit. Gebruik geen wasmiddel! Laat de broek drogen en voilà een Isabel Marant jeans voor een prikkie.

b 

i

kling

Elin Kling in haar Isabel Marant jeans

Ga jij deze DIY uitvoeren en loop jij deze lente in een Isabel Marant look-a-like?

(Door: Lenny)

(Foto's: thefashionguitar.com)

Deel dit artikel
Back to top