Fashion

10x excentrieke FW12 accessoires

Star Trek-achtige hoofdcreaties, furry tassen in neongeel en futuristische zonnebrillen. We kwamen allerlei buitengewone accessoires tegen tijdens het bewonderen van de fall-winter 2012 shows. Wij zetten de tien meest spraakmakende items voor je op een rij!

We moesten even wennen aan de opengewerkte mutsen van Rick Owens, maar aan de andere kant: hij houdt wel je hoofd, oren én neus warm. Nu hopen dat je niet voor een inbreker wordt aangezien met een dergelijk exemplaar op je hoofd.

10x bijzondere fw12 accessoires rick owens

Opvallende outfits vragen natuurlijk om crazy shoes to match. En in het oog springende schoenen, dat is nou precies wat Luke Brooks (Central Saint Martins) zijn modellen aan liet trekken. Het schoeisel was een mix van veterschoenen, nineties plateauzolen en zwabbers.

10x bijzondere fw12 accessoires central saint martins

We zagen de gigantische Marc Jacobs hoeden al helemaal voor ons op de hoofden van modejournalist Anna Piaggi en zanger Jamiroquai. Extravaganza!

10x bijzondere fw12 accessoires marc jacobs

Sarah Burton zette net als voorgaande seizoenen een betoverende show neer voor modehuis Alexander McQueen. Burton stylede de fairy tale-like creaties af met futuristische brillen en matchende tailleriemen.

10x bijzondere fw12 accessoires alexander mcqueen

Met najaarsshows kun je verwachten veel (nep)bont en soortgelijke fluffy materialen tegen te komen. Blumarine liet zien wel héél erg fan van aaibare stofjes te zijn. Het merk liet modellen over de catwalk paraderen in gigantische shaggy coats in neonkleuren, met matchende jassen aan de hand.

10x bijzondere fw12 accessoires blumarine

Zowel de hoge laarzen als de futuristische hoofddeksels in de Gareth Pugh show trokken direct onze aandacht. Die hadden absoluut niet misstaan in een fashionable Star Trek remake!

10x bijzondere fw12 accessoires gareth pugh

Comme des Garçons is duidelijk een merk van contrasten. Want hoe tegenstrijdig is een SM-achtig masker uitgevoerd in een olijke bloemetjesprint?

10x bijzondere fw12 accessoires comme des garcons

Harige jassen en harige tassen, waarom dan geen harige kettingen? InderdaadDuyos, waar niet.

10x bijzondere fw12 accessoires duyos

De shows van Prada zijn ieder seizoen een must-see. Bovendienzijn alle items uit de collectie altijd al snel aan het lijf van fashionista's en in modebladen te spotten. Hetzelfde zal ongetwijfeld ook gelden voor deze kooky stappers uit de meest recente collectie.

10x bijzondere fw12 accessoires prada

Dan ben je dolblij dat je de show van Giles mag sluiten en dat alle ogen op je gerucht zullen zijn, herkent niemand je!

10x bijzondere fw12 accessoires giles

Welk excentrieke accessoire is jouw favoriet?

Gesmuld van dit fashionable lijstje? Doe je dan ook tegoed aan onderstaande artikelen uit onze '10x' rubriek!

- 10x hebberigmakende kledingkasten

- 10x niet te missen modetentoonstellingen

- 10x legendarische Karl Lagerfeld quotes

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top