Fashion

Abercrombie & Fitch blijft discrimineren

Abercrombie & Fitch wordt opnieuw beschuldigd van discriminatie. Het Amerikaanse merk opent deze week hun eerste filiaal in België, maar ze zouden hun personeel enkel op uiterlijk selecteren. Het lijkt elke keer hetzelfde liedje met Abercrombie & Fitch…

 

Abercrombie & Fitch

België

Abercrombie & Fitch opende vandaag hun eerste vestiging in Brussel. Volgens de Belgische krant De Standaard worden de sollicitanten ingedeeld op uiterlijk en doen kennis of ervaring er niet toe. Een insider uit het bedrijf vertelde De Standaard: “De winkelmanager kijkt alleen naar de foto’s bij het selecteren van de werknemers. Alleen het uiterlijk telt.”

Abercrombie & Fitch Belgie

Discriminatie

Jongens die bij Abercrombie & Fitch als door guy willen werken moeten minstens 1.80m zijn. Ook moeten ze slank en gespierd zijn en hun borsthaar afscheren aangezien ze met een ontbloot bovenlijf moeten rondlopen. Bij de vrouwen gaat het om minstens 1.70m en moeten de haren losgedragen worden. Het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding(CGKR) noemt het personeelsbeleid discriminerend. “Leeftijd en fysieke eigenschappen zijn discriminatiegronden waarop de werkgever niet mag weigeren”, zegt Jozef De Witte, directeur van het CGKR.

Abercrombie & Fitch

A&F

Abercrombie & Fitch staat bekend als een merk dat er alles aan doet om hun smetteloze, positieve imago te behouden. Zo werd Jersey Shore-ster Mike Sorrenti al eens gevraagd de kleding van het merk niet langer te dragen in ruil voor een fikse vergoeding. In Engeland was er zelfs een rechtszaak tegen Abercrombie & Fitch, ook wegens discriminatie. De 24-jarige Riam Dean stapte twee jaar geleden naar de rechter, nadat zij vanwege haar armprothese werd verbannen naar het magazijn. Tijdens de sollicitatieprocedure was haar handicap niet opgemerkt. Ria won de rechtszaak.

Begin 2012 zou er een Abercrombie & Fitch vestiging in Amsterdam openen. Waar en wanneer is nog niet bekend.

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top