Fashion

Marc Jacobs complete SS12 collectie gestolen

Wat? De complete spring-summer 2012 collectie gejat? Het is te bizar voor woorden, maar het is Marc Jacobs overkomen. Jacobs' PR team liet in een officiële verklaring weten dat de persdag van vandaag is afgelast in verband met de diefstal van de collecties. Zonder samples om te showen heeft een persdag inderdaad weinig zin.  

 

Marc Jacobs spring-summer 2012

De nachtmerrie van iedere ontwerper, is voor Marc werkelijkheid geworden. Het PR team van Marc Jacobs gooide er gisteren het volgende bericht uit:

“Dear all,

The Marc Jacobs PR team is sorry to inform you that our press day tomorrow in the Marc Jacobs store is cancelled, due to the theft of the spring/summer 2012 collections during its transfer from Paris.”

Best shocking, of niet? De collectie is ergens tussen Parijs en Londen (waar de persdag gehouden zou worden) verdwenen. En het gaat hier niet om één kledingstuk, nee, alle 46 looks van de spring-summer 2012 collectie die we tijdens de New York Fashion Week voorbij zagen komen, zijn gestolen. Foetsie.

Marc Jacobs NYFW

Designer diefstal

We kunnen er niet omheen dat het een behoorlijk indrukwekkend project is van de mödische dief, want hoe krijg je zo’n buit (46 looks betekent minstens 100 pieces) in hemelsnaam onopgemerkt met je mee? En dan nog iets: wat moet onze bandiet met de complete lentecollectie van Marc Jacobs? Verkopen op Marktplaats gaat hem niet worden vrezen wij…

Nu we de situatie hebben afgewogen, kunnen we alleen maar hopen dat de rover van gedachte verandert en de collectie terugbrengt. De looks die we tijdens New York Fashion Week zagen en die vandaag oorspronkelijk op de persdag geshowd zou worden, zijn de samples. Deze zijn bedoeld voor fashion people en editorial fotoshoots en moesten dus nog de hele wereld over. Zonder deze samples zullen we Marc Jacobs SS12 in weinig modemagazines terugzien…

Wat vind jij van deze bizarre gebeurtenis en hoe denk je dat het afloopt?

Opheldering nodig wat betreft de Marc Jacobs spring-summer 2012 collectie? Bekijk hieronder alle catwalkfoto's van Team Peter Stigter.

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top