Fashion

Manolo Blahniks gemaakt van drugs

De Spaanse politie heeft een drugsbende betrapt op het smokkelen van cocaïne in de vorm van … Manolo Blahniks! De bende smokkelde op deze manier al ruim twee jaar drugs van Colombia naar Europa. Naast geniale drugdealers kunnen we concluderen dat deze mannen ook meesterlijk zijn in het maken van replica’s, met Manolo Blahniks in het bijzonder.  

 

Manolo Blahniks gemaakt van drugs

For your information: dit zijn natuurlijk de echte!

Kostbare Manolo's

De Spaanse politie arresteerde vijf Colombianen en een Spanjaard op  het vliegveld van Barcalona. Ze hadden negen paar Manolo’s bij zich met een totaalwaarde van 630.000  dollar. En hoewel ‘normale’ Manolo Blahniks voor veel van ons al onbetaalbaar zijn, betekent dat dat deze 70.000 dollar per stuk waard zijn.

Schoenenverslaving

Manolo Blahniks gemaakt van cocaïne, hoe werkt dat precies? Het schijnt dat de drugs aan de hand van een vloeistof wordt gemengd tot een stevig goedje. Dit wordt in een vorm gegoten en daarna geschilderd om op een Manolo Blahnik te laten lijken. Eenmaal op plaats van bestemming wordt de schoen weer afgebroken tot poeder en verspreid onder de dealers. Een bijzonder proces. Het geeft in ieder geval een heel nieuwe betekenis aan het woord ‘schoenenverslaving’…

Ben jij ook shocked, maar tegelijkertijd impressed van dit verhaal?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top