Fashion

Trend report: Mary-Jane and friends

Het schoeisel van dit seizoen sluit in vergelijking met andere seizoenen harmonieus aan bij de modetrends. Fluweel, metallic, reptielenhuidjes en androgyne invloeden zagen wij ook terugkomen in de schoenen. Easy does it. Wij lichten de twee grootse schoenentrends voor jullie uit: Mary Janes en laarzen tot de knie.

Knee-high-boots

Was je een paar seizoenen terug niet erg te spreken over de lieslaarzen, of is deze trend uit het verleden helemaal nieuw voor je? Geen probleem, je kan nu gewoon opnieuw beginnen met de knielaarzen. Deze laarzen zijn een stuk makkelijker te dragen, denk klassiek met een midi-rok onder een oversized cashmere jurkje of over jeans (ja, dat kan ook weer gewoon).

jaeger prada

Knee-high boots waren het perfecte puntje op de i voor de jaren '60 look bij Prada (rechts), Yves Saint Laurent en Jaeger Londen (links).

De knielaarzen kwamen in verschillende hoedanigheden voorbij. Bij Isabel Marant hadden ze franjes, bij Mulberry waren ze stoer en over de broek, Valentino had kanten exemplaren en Pucci koos voor fluwelen knee-high-boots.

pucci fluweel fringe

Emilio Pucci, Isabel Marant fall/winter 2011

Mary-Janes

De klassieke Mary-Janes met bandje over de wreef maken een mode comeback dit seizoen. Christopher Kane had puntige Mary-Janes met een chunky hak, bij Topshop Unique waren de schoenen versierd met auto printje en linten. Bij Louis Vuitton kwamen ze met lakleren strikjes en Fendi had klassieke kostschool like Mary Janes in roest en geel schakeringen.

kane mj topshop un

Christoper Kane, Topshop Unique fall/winter 2011

groen gucci

Fendi, Gucci fall/winter 2011

Investeer deze winter naast een fijne cocoon jas, ook in een paar over-the-knee boots voor daywear en Mary-Janes voor feestelijke aangelegenheden. Go!

asos fringe mjasos

Links: Diane von Furstenberg black pen suede knee high boots via My Wardrobe, € 650,-

Rechts: Mary Jane platform shoes met peep toe van Asos, € 64,10

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top