Fashion

Trend report: grey area

Naast de edelstenen kleurexplosie was een overheersende teint op de catwalk de kleur grijs. Veel items die we over de fall/winter 2011 catwalks zagen waren muisgruis van kleur. Maar de ontwerpen zelf waren allesbehalve grijze muisjes.

Door verschillende materialen met elkaar te combineren kan je een grijze outfit toch spannend maken. Wil je toch wat meer kleur combineer dan met robijnrood, paars of kobaltblauw. Interessant houd je het ook door een mooie statement ketting erbij te dragen als een goede choker. Michael Kors gaf ons deze inspiratie.

Bij de Amerikaanse ontwerper zagen wij grijze looks, bestaande uit wol, vilt, bont, jersey en suede. Dat alles samen in een grijs sausje gaf een très chic resultaat. Slinger wat cuffs en chokers om pols en nek en je bent verre van een grijze muis.

michael michael

michael michael4

Michael Kors fall/winter 2011

In de minimalistische Calvin Klein collectie zagen wij ook veel grijs. In verschillende schakeringen en met geometrische vormen past het perfect bij de minimalistische door sportswear beïnvloedde collectie. Onze favorieten waren de looks met leren stukken erin verwerkt.

calvin calvin

Calvin Klein Collection fall/winter 2011

Bij Haider Ackermann zagen wij veel donkergrijs gecombineerd met edelsteenkleuren en Kaiser Karl had voor Chanel ook veel grijs rondlopen in het vulkaanlandschap wat als achtergrond fungeerde van zijn collectie. Het grijs was vooral veel te zien in tweed waar klassieke Chanel jasjes 2.0 waren van gemaakt, wollen capes en ander prachtig outerwear.

ackermann chanel

Haider Ackermann en Chanel fall/winter 2011

Zit jij nog niet ruim in je grijsgoed voor deze winter? No problem wij geven twee shoptips die je een paar dagen in je kast kan hebben hangen.

asos white asos wol

Links: Asos White Padded roll neck jumper € 51,28

Rechts: Asos Amaze Wool Boot With Perspex Block Heel € 36,54

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top