Fashion

Blog Talk met StyleScrapbook

Modebloggers ruleren de modewereld, that's for sure. Streetstyle fotografen zijn dol op hun outfits, ontwerpers zetten ze frontrow bij modeshows en fashionista's

laten zich massaal inspireren. Fashionscene loves them too en praat deze week met Andy van StyleScrapbook!

Andy Torres van StyleScrapbook

Waar komt de naam van je blog vandaan?

Mijn blog is letterlijk een scrapbook van mijn stijl. Ik post alles wat ik mooi vind en wat bij me past op modegebied. Toen ik op zoek was naar een naam voor mijn blog, was ik er al snel uit dat StyleScrapbook daar het beste bij paste!

Wanneer ben je begonnen met bloggen?

Drie jaar geleden ben ik naar Amsterdam verhuisd, zonder dat ik een woord Nederlands sprak. Het doel was om aan het werk te gaan in de modewereld, maar dat viel jammergenoeg flink tegen... Ik heb bij bijna elk modetijdschrift gesolliciteerd voor een stage... Na keer op keer afgewezen te zijn omdat ik de Nederlandse taal niet beheertse, besloot ik mijn eigen kansen te creëren door mijn eigen blog te starten. Met StyleScrapbook kan ik alles wat ik doe en waar ik van houd, op internationaal niveau delen met iedereen die van mode houdt.

Hoeveel fashionista's bezoeken je blog?
De pagina's op mijn blog worden maandelijks meer dan één miljoen keer bekeken... Daar ben ik echt blij mee!

Waar haal je inspiratie voor je blog vandaan?

Het internet en in het specifiek van andere bloggers. De Scandinaviërs zijn mijn favoriet!


Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan StyleScrapbook?

A lot! Het is onvoorstelbaar hoeveel tijd er zit in het bijhouden van een eigen blog. Soms ben ik tot diep in de nacht bezig met het schrijven van een nieuwsbericht of het monteren van filmpjes voor mijn Youtube Channel.

Andy Torres van StyleScrapbook Andy Torres van StyleScrapbook

Hoe zorg je ervoor dat je wordt uitgenodigd voor fashion-events?

Ik heb regelmatig contact met PR Bureaus. Het aantal mensen dat mijn blog bezoekt, is het laatste jaar heel erg gegroeid! Dat helpt wel mee natuurlijk...

Wat is het favoriete item dat je ooit van een kledingmerk hebt gekregen?

Givenchy boots! :D

Wat is je meest bijzondere blog experience?

Ik heb er heel erg veel, maar uitgenodigd worden voor de shows tijdens de Paris Fashion Week, staat aan de top! Net als de spring/summer 2011 show van Burberry Prorsum tijdens London Fashion Week... Ik ben helemaal geobsedeerd door de collecties van Christopher Kane!

Welke tips heb je voor bloggers in spé?
Het beste advies dat ik kan geven is dat je er niet aan moet beginnen om geld te verdienen, maar omdat je het écht leuk vindt! Dat heb ik ook gedaan...Wat begon met een kleine schare fans, is nu uitgegroeid tot iets veel groters. Maar mijn uitganspunt is hetzelfde gebleven: ik heb liefde voor mijn blog! Beroemd worden is niet mijn doel. Natuurlijk is het krijgen van gratis kleding wel een leuke bijkomstigheid, maar het is niet belangrijk voor me!

Canon/Nikon?

Canon

Blackberry/Iphone?

Ik heb een BlackBerry maar ga misschien toch voor de Iphone!

Rock/Glamour?

Rock

Andy Torres van StyleScrapbook
(Tekst: Fashiontwin Evelien)

Deel dit artikel
Back to top