Fashion

Mix and match met Twenty8twelve

De gezusters Miller gingen voor hun kledingmerk Twenty8twelve op een culturele vredestour. Dat resulteerde in een fall/wintercollectie 2010 waar geen duidelijke lijn in was terug te zien, maar wel een overkill aan must-haves!

Sienna Miller is een actrice met fashion sense. Ook haar zus Savannah is al van jongs af aan met mode bezig, maar houdt zich als ontwerpster meer op de vlakte. Dat bleek de perfecte match voor het succesvolle modelabel Twenty8twelve, met Savannah als creatief brein en Sienna als muze.

Sienna and Savannah Miller

De military jackets, patchwork knitwear en eighties dresses uit de fall/winter collectie, zijn geïnspireerd door een wirwar van verschillende stijlen.Twenty8Twelve neemt ons mee op reis door de kleurenpracht van de Schotse Hooglanden en West-Afrikaanse Akan culture. In het tweede thema zette glam meets rock de toon en in het derde thema, kleurige sportswear en tribal prints. Aan de collectie die daaruit ontstond werd een eclectisch beeld toegevoegd, door Johanna Lawrenson, de vriendin van de seventies vredesactivist Abbie Hoffman, als inspiratie te nemen.

Twenty8twelve fall/winter 2010 Twenty8twelve fall/winter 2010

Twenty8twelve fall/winter 2010 Twenty8twelve fall/winter 2010

Twenty8twelve fall/winter 2010 Twenty8twelve fall/winter 2010

Wat vind jij van de gevarieerde collectie?

(Tekst: Fashiontwin Evelien)

Deel dit artikel
Back to top