Fashion

Givenchy goes wild

We hebben de laatste Resort Trends al voor je op een rijtje gezet, maar nu lichten we de wilde Givenchy collectie nog even extra uit.

De laatste vijf jaar zijn we al bekend geworden met de man achter Givenchy: Riccardo Tisci. Voor deze Resort Collectie is hij geïnspireerd geraakt door de dierlijke schilderijen van Frida Kahlo. Dat zien we duidelijk terug in zijn luipaard jurk, -legging en -smokingjasje. Dit is wel opvallend want het kleurenpalet van Tisci bestaat meestal uit zwart, wit en rood.

De collectie is een combinatie van mannelijke en vrouwelijke vormen. De lieve vrouwelijke jurkjes die we veel terugzien worden afgewisseld met boyfriend blazers en broeken tot aan de enkels.

givenchy givenchy

De strakke (pas)vormen zijn niet heel erg vernieuwend voor Givenchy begrippen. Bijna alle jurkjes lopen wijder uit en stoppen bij de knie. Ook maakt Tisci veel gebruik van de zogenoemde laagjes. Wat wel erg de aandacht trekt, zijn de verschillende stoffen en figuren die in de collectie van Givenchy gebruikt worden.

Transparante stoffen, sterk katoen, natuurlijke en dierlijke figuren, ruches, kant, kraaltjes, studs en gouden details. Ja, het is er echt allemaal in verwerkt.

givenchy givenchy

givenchy givenchy
givenchy givenchy
givenchy givenchy

Wij slaan (samen met Riccardo Tisci) de andere weg in en aanbidden nu al de luipaardlijn om mee te pronken! De rest is ons, voor een doordeweeks dagje, toch een tikkeltje te netjes of te bloot.
(Rosa)

Deel dit artikel
Back to top