Fashion

De panterprint is weer helemaal terug en dit zijn de leukste items om te shoppen

Een maandje geleden schreven we al over de rok van Realisation Par die furore maakt onder Instagirls: de zijden slip skirt met panterprint heeft letterlijk iedere influencer die je kan bedenken. Het item is lekker veelzijdig want ideaal om nu te dragen maar met een wollen trui en panty helemaal fall proof

Deze rok is een voorbode van wat dit najaar komen gaat: een massale hype omtrent de panterprint. Diverse designers lieten het dierenpatroon terugkomen in de collectie en de high street ketens hebben nu een betaalbare vertaling gemaakt voor hun klanten.

Onder andere Victoria Beckham, Tom Ford, Michael Kors, Sacai en Calvin Klein lieten modellen de catwalk opgaan in items met panterprint en wij spotten 'm al in de nieuwe collecties van Zara, & Other Stories, Ganni en Mango.

Waar je wel even goed moet opletten dit najaar, is dat je een item met een 'mooie' panterprint koopt. Met de gekte die ons staat te wachten, vermoeden wij dat er heel wat smakeloze varianten in de winkels komen te liggen die ordinair aan kunnen doen.

Allereerst moet je goed naar de stof kijken. De panterprint staat het mooist op natuurlijke materialen zoals zijde, wol, katoen en linnen. Op een stretchy stof doet het al snel goedkoop aan. Let ook op de grootte van de vlekjes: medium is mooier dan super klein of super groot.

Daarnaast is een 'simplistische' versie van de print, dus zonder al te veel detail, op dit moment chiquer dan een heel realistische uitvoering. Ook belangrijk is de kleur: natuurlijke tinten met een beige ondertoon zijn mooier dan de varianten met een vleugje geel of rood. Of ga juist voor een onrealistische knalkleur als je dit durft. 

Nog een tip: als je ziet waar het patroon ophoudt en begint, dan heb je een goedkope variant te pakken. Het is de bedoeling dat dit naadloos in elkaar overloopt. Ten slotte kun je het beste gaan voor items die tijdloos zijn met een mooie panterprint of juist helemaal van nu zijn: iets wat het net niet is, moet je dus gewoon niet doen.

Hieronder een aantal van onze favoriete items met panterprint!

The Naomi Wild Things bij RealisationPar.com

Ganni Cherry Blossom jacket bij Ganni.com

& Other Stories Leopard Print Dress bij Stories.com

Victoria Beckham Split Sleeve Fitted Coat op VictoriaBeckham.com

Blouse met panterprint bij Zara.com

Jurk met luipaardprint bij Mango.com

Beeld thumb: Realisation Par en Ganni

Deel dit artikel
Back to top