Fashion

Nike lanceert Macaron sneaker

Vorige week werd in modeboetiek Tenue de Nîmes, de Nike Air Royalty Macaroon gelanceerd. De nieuwste schoen van Nike is vernoemd naar het macaronkoekje: een uit Frankrijk afkomstig mierzoete en kleurrijke lekkernij. De sneakers zijn natuurlijk niet eetbaar, maar het water loopt ons wel in de mond bij het zien van de collectie.

Nike Air Royalty Macaroon

De Nike Air Royalty Macaroon werd ontworpen in samenwerking met een Nederlandse ontwerpster. Zij liet zich inspireren door de macaron en dat is op verschillende manieren in de schoen terug te zien. Zoete pasteltinten geven de schoen een frisse zomerlook en de thermo-holding techniek zorgt voor een less is more effect. De schoen is gemaakt uit één stuk leer waarin de details zijn gedrukt. Daarbij is zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van stiksels.

Etalage Tenue de Nimes

De sneakers waren voorheen alleen verkrijgbaar in de exclusieve modewinkel Collette in Parijs, maar nu dus ook in Amsterdam bij Tenue de Nîmes: het eerste verkooppunt in Nederland. De sneakers zijn in gelimiteerde oplage te koop. Een waar collectors item dus! (Evelien Tomaszewski)

Deel dit artikel
Back to top