Fashion

Franse Vogue geweigerd bij show Balenciaga

De Franse Vogue was afgelopen week niet welkom bij de modeshow van Balenciaga in Parijs. De reden? Carine Roitfeld, hoofdredacteur van de Franse Vogue, had een sample van Balenciaga verstuurd naar modehuis MaxMara, dat het voorbeeld vervolgens klakkeloos kopieerde.

Er worden doorgaans al weinig mensen uitgenodigd voor de shows van Balenciaga. Maar zeker als je het vertrouwen van het merk beschaamt, zoals Roitfeld deed, kun je een uitnodiging wel vergeten. De Franse Vogue staat momenteel zelfs op een zwarte lijst. Wat betekent dat Balenciaga geen kleding meer aan het blad zal uitlenen en ook niet meer in de Franse Vogue zal adverteren.

Hoewel Roitfeld beweert de sample jas van Balenciaga per ongeluk naar Max Mara te hebben verstuurd, zeggen diverse bronnen dat het opzet was.

Balenciaga is altijd erg strikt met het versturen van samples. Nu Max Mara een van hun nieuwste ontwerpen zomaar heeft kunnen kopiëren, zullen ze hun regels mogelijk nog meer aanscherpen. Niet zo handig madame Roitfeld!

Anna Wintour en Carine Roitfeld

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top