Fashion

Paris Fashion Week update #1

Ciao Milano, Bonjour Paris! Van Italië vertrok de modemassa deze week naar hun laatste bestemming voor dit seizoen: Paris Fashion Week. Hier barstte afgelopen woensdag het modegeruis los, maar slechts twee dagen later is een update meer dan nodig! Dries van Noten beet het spits af om vervolgens opgevolgd te worden door Mugler en Balmain.

Paris Fashion Week

Last, but not least is in dit geval meer dan waar. Van alle fashion weeks zijn we misschien wel het meest enthousiast over de Paris Fashion Week. Hoe kan het ook anders met namen als Dior, Chanel en Louis Vuitton op het menu. En wat dacht je van onze eigen Viktor & Rolf? Voordat we verder vooruit kijken, eerst maar eens bewonderen wat al is geweest. Komen ze, in een notendop:

Dries van Noten

First one up Dries van Noten -wat klinkt die naam toch heerlijk simpel tussen al die poepsjieke titels- was voor zijn collectie geïnspireerd door historische Japanse, Koreaanse en Chinese kostuums die hij had gespot in het Victoria & Albert Museum in Londen. Het resultaat? Een innovatieve, kleurrijke, elegante en chique collectie.

Paris Fashion Week - Dries van Noten

PFW Dries van Noten

 

Mugler

Creative director Nicola Formichetti en designer Sébastien Peigné linkten met de collectie direct naar Thierry Mugler en zijn ‘insecten’ collectie in 1997. Dit leverde helmen, super-sized schouders en silhouetten met wespentaille op. Formichetti en Peigné hadden de collectie in tweeën verdeeld, met eerst een serie witte (en enkele gekleurde) looks van cashmere en fur en zwarte ‘ninja’s’ als afsluiter.

PFW Mugler

PFW Mugler

 

Mugler

Mugler

 

Balmain

De AW 2012-2013 collectie van Balmain is gevuld met nauwaansluitende jurkjes, boxy jasjes en smalle broeken met leer, suède en fluweel in de hoofdrol. Hoewel het lastig is om de signature Balmain look af te stappen, heeft designer Rousteing wat veranderingen doorgevoerd, zoals de bredere jasjes, lange rokken en jurken, pantalons en zelfs flared legs. Opvallend waren de topdesignstukken bewerkt met honderden crystallen en parels. Mon dieu, j'aime!

Balmain

Balmain

 

 

Wat vind jij van de Paris Fashion Week AW 2012 so far?

 

Ook zo excited over PFW? Maandagavond brengen we je de weekend update!

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top