Fashion

London Fashion Week Update

Afgelopen vrijdag arriveerde het fashion pack vanuit New York in Londen voor de start van de London Fashion Week fall-winter 2012. Het goedgevulde programma in de Britse hoofdstad beloofde weer een feest aan modemoois te gaan brengen. Met het modespektakel nu vier dagen op de rit hebben wij een overvolle update voor jullie. Sit back and enjoy!

Vrijdagmiddag toonde Henry Holland in zijn House of Holland fall-winter 2012 collectie primaire kleuren en heftige patronen, met een front row waar bekende koppies Alexa Chung, Pixie Geldof en Poppy Delevigne te zien waren.

lfw

Alexa Chung, Pixie Geldof en Poppy Delevigne front row bij House of Holland fall-winter 2012

Die avond toonde Stella McCartney voor één keer een speciale avondcollectie op LFW met niemand minder dan onze bloedeigen Hans Klok om een magische touch aan het geheel te geven. De magiër had als assistente British it-girl Alexa Chung aan zijn zijde en verder waren er op het Stella feestje gasten als Rihanna en Kate Moss, niet verkeerd! De normale Stella McCartney collectie zal op 5 maart geshowd worden in Parijs.

hans stella

Alexa Chung als assistente van Hans Klok

katemossstella riri

Kate Moss en Rihanna met Stella McCartney

Met bonkende hoofdjes gingen de modeluitjes zondagochtend naar Mulberry. Deze show zit normaal gesproken al afgeladen met celebs, maar dit keer overtrof het Britse modehuis zichzelf. Op de eerste rij zat Lana del Ray met haar nieuwe Mulberry Del Ray tas. Deze tas is speciaal voor Miss Del Rey gemaakt, want de volledige lijn wordt pas in mei gelanceerd. Naast de booming zangeres slash model zat Elizabeth Olsen, Michelle Williams, Pixie Geldof en Olivia Palermo front row. Naast de star front row viel het grungy karakter, veelvuldig bont gebruik en de kleur oranje in de collectie op.

lanadelrey

De Mulberry front row met o.a. Pixie Geldof. Elizabeth Olsen en Lana Del Ray met naar haar evrnoemde Mulberry bag

mulberry12 mulberry

Mulberry fall-winter 2012

Vandaag was het de beurt aan Jonahthan Saunders, Matthew Williamson, Christopher Kane en Burberry Prorsum (verslag volgt morgen op Fashionscene om de nieuwe wintercollectie het plankier op te sturen).

Jonathan Saunders voldeed aan zijn hooggespannen verwachtingen aangezien hij de winnaar was van het BFC/Vogue Designer Fashion Fonds. Zijn collectie werd als erg sterk ontavngen met goed gebruik van verschillende rijke stoffen.

saunders

Jonathan Saunders fall-winter 2012

Print koning Matthew Williamson bracht op de twintigste verdieping van het zakelijke district in Londen een volwassen bohemian rapsody met vurige jurken waar wij van gingen watertanden.

matthew1 matthew

Matthew Williamson fall-winter 2012

Fran Burns, fashion editor van de Britse Vogue, tweette tijdens de show van Christopher Kane dat ze bijna misselijkwerd van hoe prachtig de looks van de Kane fall-winter 2012 collectie waren. Kane wordt door de fashioncritici als groot talent gezien. Ook deze collectie die het midden houdt tussen punk en goth werd weer met veel lof ontvangen.

1 kane kane 12

kane kane

Christopher Kane fall-winter 2012

Woensdag is de laatste dag van het Londense modefestijn en verplaatst heel het circus zich naar Milaan.

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top