Fashion

NYFW fall-winter 2012/2013 wrap up

De New York Fashion Week loopt op zijn einde. Na onze highlights van vorige week en onze update afgelopen maandag, is het tijd voor een wrap up. Met het overlijden van stijlicoon & socialite Zelda Kaplan en de te jonge modellen in Marc Jacobs show valt er weer genoeg te beleven rondom NYFW.

Rodarte

De Mulleavy-zussen van Rodarte hebben zich dit seizoen laten inspireren door Australië en de oorspronkelijke inwoners Aboriginals. Het is een vrouwelijk collectie met leren jassen, warme, cropped sweaters, lange jurken met ruffles of Aboriginalprint en roestkleurige kledingstukken die verwijzen naar de rode aarde down under.

Rodarte NYFW

Marc by Marc Jacobs

Er ontstond wat ophef rondom Marc Jacobs. Hij liet namelijk twee minderjarige meisjes in zijn show meelopen: de 14-jarige Thairine Garcia en de 15-jarige Ondria Hardin. En dat terwijl Marc lid is van de CFDA, die sterk aanraad geen meisjes onder de zestien jaar mee te laten lopen op de catwalk. De tweede lijn van Marc by Marc Jacobs is een mix van military en schoolgirl uniformen.

Marc by Marc Jacobs

Michael Kors

Michael Kors maakte het bont. Letterlijk en figuurlijk. In de overweldigende collectie zit véél bont verwerkt, maar ook leer, wol, kant, zijde. We zien grove breisels, schotse ruitjes en zelfs glitter met zwart, rood en bruintinten in de hoofdrol. Deze collectie geeft ons wel echt het wintergevoel!

 

Michael Kors

Proenza Schouler

Designers Lazaro Hernandez en Jack McCollough waren voorafgaand aan de show nogal vaag waren over wat hun had geïnspireerd dit seizoen. Maar dat maakt niet uit. Show, don't tell, right? De collectie was uitdagend, clean en met nieuwe silhouetten en een duidelijke invloed vanuit het Oosten. Denk: karate en kimono’s.

Proenza Schouler

Dat was hem alweer, de New York Fashion Week. Heb je de gezellige party pics met feestende celebs & fashion people al gezien?

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter & Style.com)

Deel dit artikel
Back to top